Ασταμάτητη η ΑΕΚ

Πήρε φόρα η ΑΕΚ… Η Ένωση πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα κερδίζοντας και την Καλλονή στο ΟΑΚΑ με 3-0! Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, η Καλλονή άνοιξε ένα γκολ, όχι όμως να πάρει κάτι παραπάνω. Η ΑΕΚ με τους Αραβίδη δύο φορές και τον Τζιμπούρ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, παίζοντας επιθετικά, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Το ματς πάντως φρόντισε να… στιγματίσει αρνητικά ο διαιτητής Τζήλος ο οποίος δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας προβλήματα και στον πειθαρχικό έλεγχο!

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις στο 5′ άνοιξε το σκορ. Ήταν εξαιρετική η σέντρα του Γιόχανσον από τα αριστερά στην «καρδιά» της άμυνας της Καλλονής, με τον Τζιμπούρ να έρχεται με δύναμη και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η Καλλονή πήρε μέτρα στο γήπεδο, είχε την κατοχή, είχε ένα σουτ με τον Μανούσο και τον Σαμπά, πριν φτάσουμε στο 19′ και η ΑΕΚ κάνει το 2-0: Πάλι από τα αριστερά, ο Κολοβέτσιος άνοιξε στο χώρο στον Ντίντακ, ο Ισπανός πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά του, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Αραβίδης εύκολα και από κοντά έκανε το 2-0 με πλασέ. Η Καλλονή είχε ένα ακόμη μακρινό σουτ από τον Καλτσά στο 31′, ένα λεπτό μετά κόβεται λανθασμένα με οφ σάιντ ο Τζιμπούρ, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 39′ όταν βγήκε τετ α τετ, δεν είχε καλό τελειώμα όμως και το αριστερό σουτ έβγαλε πέφτοντας στη γωνιά του ο Χογκ.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ φώναξε δίκαια για δύο πέναλτι που δεν τις δόθηκαν σε ανατροπές του Τζιμπούρ και του Μπουονανότε, όμως έκανε το 3-0 στο 62′ πάλι με τον Αραβίδη, όταν έπειτα από σέντρα του Γκάλο, ο φορ της ΑΕΚ έπιασε αμέσως το σουτ κάνοντας το 3-0. Λίγο πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ (στο 60′) η Καλλονή έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία: Αρχικά έπειτα από λάθος έξοδο του Μπαρόχα, ο Αντέτζο πλάσαρε και πάνω στη γραμμή έδιωξε σε κόρνερ ο Ντίντακ. Στο κόρνερ ο Κεϊτά έπιασε την κεφαλιά, έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπαρόχα και κατόπιν ο Γκάλο έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να κάνει και το 4-0 στο 68′ όταν ο Γκάλο μπήκε από τα δεξιά, έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι στον Αραβίδη, το σουτ του όμως έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Χογκ. Το ματς στα τελευταία λεπτά άνοιξε… τελείως. Η Καλλονή είχε ένα καλό σουτ με τον Γεωργίου στο 72΄με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ η ΑΕΚ 80′ «έκρυψε» τη μπάλα με τους Βάργκας και Μάνταλο, παίζοντας το ένα – δυο, ο τελευταίος έκανε το τακουνάκι στρώνοντας τη μπάλα στον Βενεζουελάνο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ και ο Χογκ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 90′ ο Μπαρόχα κράτησε το μηδέν διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα σουτ του Γεωργίου που άλλαξε πορεία, ενώ στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μπουονανότε έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: