Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης Συκεών

Εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 50% έκπτωση για τους δημότες- Διευκολύνσεις για πολλές κατηγορίες πολιτών…

Από τις 20 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής για τη φοίτηση των παιδιών τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014.

Ο διαθέτει συνολικά 29 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με δυνατότητα φιλοξενίας περισσοτέρων από 1.600 παιδιών. Οι σταθμοί λειτουργούν από τις 6.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, ενώ παραμένουν ανοικτοί και στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα, με τα ποσοστά συμμετοχής να ξεπερνούν το 60%.

Επίσης, ισχύει η πάγια έκπτωση 50% στα τροφεία για τους δημότες, ενώ ανελλιπώς τα τελευταία η δημοτική αρχή εξασφαλίζει σε πανελλαδικό επίπεδο τις περισσότερες δωρεάν θέσεις συμμετοχής μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

«Υλοποιώντας την μας να εδραιώσουμε ένα δήμο ευρωπαϊκό, σύγχρονο και ουσιαστικό στήριγμα για τους συμπολίτες μας γονείς, καταφέραμε και την τρέχουσα χρονιά να ανταποκριθούμε σε όλες τις αιτήσεις. Φιλοξενήσαμε και απασχολήθηκαν δημιουργικά 1.650 παιδιά, από τα οποία τα 1.005 εντελών δωρεάν, διευκολύνοντας τις ταλαιπωρημένες από την οικονομική και τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οικογένειες των συμπολιτών μας», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, διαβεβαιώνοντας ότι και την επόμενη χρονιά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.

Ετήσια καταβολή τροφείων κι εκπτώσεις

Τα ετήσια τροφεία καθορίζονται βάσει του εισοδήματος των γονέων, ενώ ισχύει η πάγια έκπτωση 50% για τους δημότες. Αναλυτικά, τα τροφεία έχουν ως εξής:

ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΔΗΜΟΤΕΣ
(ΕΚΠΤΩΣΗ 50%)
0-15.000€ 720€ 360€
15.000 – 25.000€ 1200€ 600€
25.000 – 35.000€ 1400€ 700€
35.000€ και άνω 1600€ 800€

Εκπτώσεις στα τροφεία ισχύουν για όσους προκαταβάλλουν το ετήσιο ποσό

(έκπτωση 5%), για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας (έκπτωση 20%) και για το τρίτο παιδί της ίδιας οικογένειας (έκπτωση 50%).

Επίσης, με βάση τη χαμηλότερη κλίμακα πληρώνουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους είναι κάτω από 35.000€, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι ασθενείς οικονομικά οικογένειες, εφόσον υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κατατάσσονται στην ανώτερη κλίμακα.

Καταβολή τροφείων

Τα τροφεία καταβάλλονται σε τρεις δόσεις, τις εξής ημερομηνίες:

1η δόση : 1-20 Σεπτεμβρίου
2η δόση : 1-20 Δεκεμβρίου
3η δόση : 1-20 Απριλίου

Δικαιολογητικά εγγραφής

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι:

* Συμπληρωμένη αίτηση.
* Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

* Βεβαίωση εργασίας και των δύο γονέων από τον εργοδότη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ενσήμων για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ή φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας (εφόσον δεν εργάζονται).
* Βεβαίωση ιατρού για την καλή σωματική και πνευματική του παιδιού, βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά.
* Αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας.
* Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας αν δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό ή απόδειξη της ,ΟΤΕ,ΕΥΑΘ ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας.
* Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας (μόνο για τους πολίτες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό).

Να σημειωθεί ότι για την επανεγγραφή των παιδιών που φοίτησαν πέρσι απαιτούνται εκ νέου όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Οι αιτήσεις γίνονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς και τους παιδικούς σταθμούς των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ πληροφορίες μπορούν να παίρνουν καλώντας το 2313 313151.

Είναι χρήσιμο να προστεθεί ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί πρόσκληση του δήμου για υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης Συκεών Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης Συκεών

Αρχίζουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης Συκεών

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: