Απόψε στο Vice Specials: «Μενίδι: Ιστορίες από το Ρινγκ» (trailer)

Απόψε, Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 00:45 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μενίδι: Ιστορίες από το Ρινγκ».

Το VICE συνάντησε νέους που μεγαλώνουν στο Μενίδι αναζητώντας την αλήθεια πίσω από τους μύθους σε μια από τις πιο «κακόφημες» περιοχές της Αθήνας.

Στις 11 Ιουνίου του 2017, ο 11χρονος Μάριος Σουλούκου  έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του στο Μενίδι. Η υπόθεση έφερε στην επιφάνεια τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Ρομά και της ελληνικής κοινότητας, αλλά και την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή, ενώ το Mενίδι «στιγματίστηκε» ως γειτονιά προς αποφυγή.

Το VICE πήγε στο Μενίδι για να γνωρίσει μερικά παιδιά της περιοχής σε μια σχολή πολεμικών τεχνών. Ακολουθούμε τον Ιωάννη Μποτόνη, πρωταθλητή MMA (Mixed Martial Arts) και ιδιοκτήτη του πυγμαχικού συλλόγου ο «Kένταυρος» που «προσκαλεί» παιδιά από την ελληνική και τη Ρομά κοινότητα να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη. Ανάμεσα τους βρίσκεται η 17χρονη Ελένη Μυτιληνάκη, που προετοιμάζεται για τον πρώτο της διεθνή αγώνα kickboxing, αλλά και παιδιά Ρομά που γεννήθηκαν  και μεγάλωσαν στο Μενίδι.

Τα σημάδια που έχει αφήσει πίσω της η οικονομική κρίση είναι ορατά και ευδιάκριτα, όμως η δική τους αφήγηση για την περιοχή και την καθημερινότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που προβάλλεται στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: