Από το Σεπτέμβριο η λοταρία για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την απόδοση ηλεκτρονικών λαχνών σε όσους έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα και τη διενέργεια κληρώσεων για την απονομή χρηματικών επάθλων 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προσδοκά το μέτρο να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης φορολογουμένων στις μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών.

Μάλιστα, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει ότι τα χρηματικά έπαθλα τα οποία θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι από τις κληρώσεις των ηλεκτρονικών λαχνών θα είναι αφορολόγητα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κλήρωση και οι πρώτοι 1.000 τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ έκαστος.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ κάθε μήνα) στους τυχερούς που θα προκύπτουν από την κληρωτίδα.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: