Απειλές Άγκυρας για το πολιτικό άσυλο στους “8”

Η Άγκυρα απειλεί την Αθήνα με πρωτοφανείς αντιδράσεις για την απελευθέρωση και τη χορήγηση ασύλου στους “8” Τούρκους αξιωματικούς.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση Ερντογάν αναμένει απλώς την επίσημη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς απομένει η καθαρογραφή και η δημοσίευσή της, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται για ευνόητους λόγους εάν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά τις τουρκικές εκλογές. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως και μετά τις εκλογές η αντίδραση θα είναι εξίσου σφοδρή, ίσως και σφοδρότερη, καθώς η νέα κυβέρνηση θα θελήσει να επιδείξει πυγμή.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις διαθέσεις της Άγκυρας αρκετά καλά, πλην όμως δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση την παραμικρή ενημέρωση για τον τρόπο αντίδρασης. Προσπάθεια απαγωγής, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει, καθώς οι “8” φρουρούνται με προσοχή. 

Έτσι, αναμένεται νέα ένταση στο Αιγαίο, προκλήσεις στην Κύπρο, άνοιγμα της στρόφιγγας των προσφυγικών ροών, ενώ πιθανολογείται ότι θα δυσκολέψει πολύ η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: