Άνδρας μάζευε pennies για περισσότερο από 45 χρόνια (photos)

Ο Όθα Άντερς 73 ετών από το Ράστον της Λουιζιάνα τα τελευταία τουλάχιστον 45 χρόνια της ζωής του συλλέγει pennies. Η συνήθεια του να συλλέγει τη μικρότερη δυνατή υποδιαίρεση του δολαρίου αρχικά ξεκίνησε ως ένα απλό χόμπι για το οποίο ο ίδιος τόνισε σε αμερικανικά μέσα πως μόλις βρήκε το πρώτο κέρμα στο δρόμο έθεσε ως στόχο να γεμίσει 5 δοχεία 5 λίτρων.

Η συγκεκριμένη όμως συνήθεια όπως αποδείχθηκε έγινε στην πορεία κάτι περισσότερο από χόμπι. Ο ίδιος τόνισε στο ABC πως όταν κατάφερε να γεμίσει τα 5 δοχεία των 5 λίτρων με pennies κατάλαβε πως κάθε νόμισμα που έβρισκε ήταν ένα «σημάδι από τον θεό και παράλληλα ένα μήνυμα πως θα πρέπει να είναι κανείς χαρούμενος με το ελάχιστο».

Τελικώς ο Όθα Άντερς κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο νομίσματα τα οποία και προσκόμισε σε τοπικό υποκατάστημα της τράπεζας στην οποία είναι χρόνια πελάτης. Ο 73 ετών συλλέκτης ενημέρωσε τους υπευθύνους της τράπεζας πως σκοπεύει τελικά να εηαργυρώσει την 45 ετών συλλογή του καθώς καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν του την ασφάλιζε. Ο διευθυντής της τράπεζας αφού προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες τηλεφώνησε στον Όθα Άντερς και του ζήτησε να φέρει τα pennies του στο τοπικό κατάστημα ώστε να καταμετρηθούν.

Η καταμέτρηση κράτησε κάτι περισσότερο από 5 ώρες και τελικώς το ακριβές ποσό που συνέλεξε ο Όθα Άντερς ανέρχεται στα 5.136 δολάρια. Σε σχετική ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με τα συγκεκριμένα χρήματα ο Όθα Άντερς απάντησε πως πιθανότατα θα τα διαθέσει σε οδοντιατρικές δαπάνες.

 

skai.gr

typosthes.gr-Paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: