Ανατρεπτική έρευνα: Όσοι βλέπουν π ορνό… πάνε πιο συχνά στην εκκλησία

Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον έναν άνθρωπο που παρακολουθεί ταινίες π ορνό με… θρησκευτική ευλάβεια. Όμως μια καινούργια μελέτη, αποκαλύπτει τη σύνδεση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στο π ορνό και τη θρησκεία, καθώς

όσοι παρακολουθούν τέτοιου είδους… ντοκιμαντέρ συστηματικά, είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, πιο θρησκευόμενοι από αυτούς δεν ασχολούνται με ιδιαίτερο πάθος με το σπορ.

Ο Σάμιουελ Πέρι ανέλυσε δεδομένα 1.300 Αμερικανών σε μια περίοδο έξι ετών για να καταλάβει αν και κατά πόσο υπάρχει σύνδεση μεταξύ θρησκείας και π ορνό. «Αυτοί που παρακολουθούν π ορνό συχνά, προσεύχονται και πηγαίνουν στην εκκλησία, εξίσου πιο συχνά από τους υπόλοιπους», δηλώνει ο Πέρι στον Independent.

Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που παρακολουθούσαν π ορνό το 2006 σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον, πήγαιναν πιο συχνά στην εκκλησία μετά από μια εξαετία, ισχυρίζεται ο καθηγητής, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι θρησκευόμενοι Αμερικανοί, έρχονται σε εσωτερική κόντρα όταν πρέπει να απορρίψουν είτε το π ορνό, είτε τη σeξουαλική ηθική της θρησκείας τους. Γι” αυτό και η μεγαλύτερη συχνότητα παρακολούθησης π ορνό προϋποθέτει και μεγαλύτερη απεμπλοκή από τα σeξουαλικά στερεότυπα των θρησκειών και τα ταμπού, κάτι που τους οδηγεί ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πίστη τους.

Βέβαια, ο δρ. Πέρι, δεν αποκλείει, πως σε μεγάλο βαθμό, όλο αυτό μπορεί και να συμβαίνει λόγω τύψεων. Κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία για να δείξουν μετάνοια για το «παραστράτημα».

Παρ” όλα αυτά υπάρχει και η άλλη πλευρά. «Μπορεί να έγκειται και στο ότι έχουν δει τόσο πολύ π ορνό, που πλέον έχουν απεμπλακεί από τις ενοχές του να το συνδυάζουν με τη θρησκεία».

Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι θρησκευόμενοι παρακολουθούν λιγότερο π ορνό. Η έρευνα του Πέρι, όμως κοιτά το θέμα από την αντίθετη πλευρά, δείχνοντας ότι όσοι βλέπουν πολύ π ορνό, μπορεί να είναι και περισσότερο θρησκευόμενοι. Αλλά ο καθηγητής απορρίπτει το γεγονός πως όσοι πηγαίνουν στην εκκλησία συστηματικά, μπορεί να βλέπουν και περισσότερες ερωτικές ταινίες

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: