Aναίρεση στις αθωώσεις Χαρδούβελη και Σαββαϊδου άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αναίρεση κατά της ομόφωνης πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε για την μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελη, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Αποτέλεσμα της αναίρεσης είναι πως τα τα μέλη του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου καλούνται να αποφανθούν εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο κ. Χαρδούβελης.

Παράλληλα, η κα. Δημητρίου άσκησε αναίρεση και κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την  πρώην γενική γραμματέα εσόδων Αικατερίνη Σαββαίδου και αναμένεται το πόρισμα του Ποινικού Τμήματος για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Η κα Δημητρίου άσκησε την αναίρεση λόγω νομικών σφαλμάτων που εντόπισε στο απαλλακτικό βούλευμα, δηλαδή δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την  ποινική νομοθεσία  πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Η κα. Σαββαίδου κατηγορείτο για απόπειρα απιστίας σχετικά με την απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρεία GENNET.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: