Αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των παιδιών

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με κοινωνικές προεκτάσεις και θέμα «Καλαμαριά Τόπος Προσφύγων – Αλληλεγγύη μέσα από τα μάτια των παιδιών» πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς  την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθούν  τρόφιμα  και είδη ατομικής καθαριότητας, τα οποία θα διατεθούν στους Πρόσφυγες , ανακουφίζοντας και διευκολύνοντάς  τους στον αγώνα της  επιβίωσής τους.

Μουσική, Τραγούδι, Θέατρο, Σκίτσο και Ντεκουπάζ περιλαμβάνει η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.Δ.ΚΑ),

 την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τον Σύλλογο Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου της Καλαμαριάς.

 Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο, που θα παρουσιάσει η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, υπό την διεύθυνση του Μπάμπη Τζινευράκη και θα ακολουθήσει η Λαϊκή Παιδική Ορχήστρα του 2ου Δημοτικού Σχολείου και η Παιδική Νεανική Ορχήστρα «Ελληνικής Μουσικής» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση της Λίνας Μπακατσή, που θα συμπράξουν επί σκηνής.

Ταυτόχρονα, μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Λαϊκής Τέχνης της Κ.Ε.Δ.ΚΑ , υπό την επιμέλεια της Μαρίας Πεζιρκιανίδου –Χατζηθεοδώρου θα  φιλοτεχνήσουν με την μέθοδο του ντεκουπάζ πύλινες κονκάρδες και θα τις διανείμουν στο κοινό, παράλληλα μαθητές θα σκιτσάρουν σε χαρτί θέματα εμπνευσμένα από τους πρόσαφυγες, υπό την επιμέλεια του σκιτσογράφου Σταύρακα,   ενώ ο μαθητής του ΕΠΑΛ Καλαμαριάς Χάρης Τσάμπουρας θα επιμεληθεί τη λήψη και την προβολή των δύο αυτών δραστηριοτήτων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με τίτλο «΄Ενας ΄Ελληνας στην κόλαση» σε σκηνοθεσία  και κείμενα του Δημοσθένη Μιχαηλίδη. Παίζουν οι Κωστής Σεμελίδης, Νεφέλη Μηνοβγήδου, Δημοσθένης Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Τσόγιας, Μάριος Μάρκου, Μελίνα Μαβίδου, Ευθυμία Καραμπούντα, Χρύσα Κρυωνίδου και η Ρεβάκα Φλέγκα. Υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής παράστασης είναι η Μαρία Ιωαννίδου, η Μαρία Ιακωβίδου και η ΄Ολγα Βασιλειάδου.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, μπορούν εθελοντικά, να αφήνουν στο χώρο, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές, γάλα μακράς διάρκειας, νερό και είδη  ατομικής υγιεινής και  καθαριότητας.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: