Αλλάξατε αυτοκίνητο; Ποια είναι τα 3 + 1 πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με το Νόμο

Ήρθε η εποχή που θέλετε μια αλλαγή και μια ανανέωση στις μετακινήσεις σας. Αποφασίσατε λοιπόν, να αλλάξετε το παλιό σας αυτοκίνητο και να αγοράσετε ένα άλλο καινούργιο ή και μεταχειρισμένο. Είτε οδηγείτε χρόνια είτε είστε νέος οδηγός, είναι καλό να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι υποχρεωτικά και απαραίτητα για το αυτοκίνητό σας. Τα συγκεκριμένα πράγματα, θα σας βοηθήσουν πολύ σε μία δυσάρεστη συνθήκη όπως είναι μια βλάβη στο αυτοκίνητο ή ένα τρακάρισμα.

Δημιουργήσαμε μία λίστα που περιλαμβάνει όλα εκείνα που είναι υποχρεωτικά από τον Νόμο για το αυτοκίνητό σας. Πριν ξεκινήσετε τις διαδρομές σας, ελέγξτε ότι τα έχετε όλα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Ρεζέρβα ανάγκης, κιτ επισκευής ή τεχνολογία runflat

Ρεζέρβα ανάγκης

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται και να συντηρούνται, ώστε να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του οδηγού και των επιβαινόντων. Αν διαπιστωθεί σε έλεγχο της τροχαίας ότι διαθέτουν εξογκώματα, σκισίματα ή ρωγμές, το πιθανότερο είναι να πληρώσετε  πρόστιμο 80 ευρώ.

Κιτ επισκευής ελαστικών

Τα τελευταία χρόνια, πολλά νέα μοντέλα αυτοκινήτων, είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσης είτε ηλεκτρικά, διαθέτουν αντί για ρεζέρβα, κιτ επισκευής ελαστικών. Το κιτ επισκευής ελαστικών, είναι χρήσιμο αν το ελαστικό έχει υποστεί μικρή ζημιά όπως αν πατήσει μια πρόκα και ξεφουσκώσει. Με το κίτ επισκευής μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας μέχρι να βρείτε ένα βουλκανιζατέρ.

Τεχνολογία runflat:

Τα runflat ελαστικά αυτοκινήτου, διαθέτουν ειδική τεχνολογία που ακόμη και σε περίπτωση σκασίματος του ελαστικού, ο αέρας τους διατηρείται και μπορείτε να οδηγήσετε για επιπλέον 200 έως 300 χλμ με ταχύτητα έως 80 χλμ. Τα συγκεκριμένα ελαστικά, διαθέτουν ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα και στρώμα στεγανότητας τα οποία εμποδίζουν το ξεφούσκωμα του ελαστικού.

Τρίγωνο, ανακλαστικό γιλέκο και πυροσβεστήρας

Το τρίγωνο, το ανακλαστικό γιλέκο και ο πυροσβεστήρας, είναι υποχρεωτικά από τον Νόμο να υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Το τρίγωνο και το ανακλαστικό γιλέκο, προειδοποιούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα ότι υπάρχει βλάβη στο αυτοκίνητό σας.

Το τρίγωνο ενημερώνει τους οδηγούς ότι υπάρχει κινητοποιημένο όχημα. Το κίτρινο γιλέκο βοηθάει να σας διακρίνουν οι άλλοι οδηγοί κυρίως τη νύκτα. Με το κίτρινο γιλέκο γίνεστε ορατοί μέρα-νύχτα. Ο πυροσβεστήρας, είναι πολύ σημαντικός σε περίπτωση που εκδηλωθεί φωτιά στο αυτοκίνητό σας η χρειάζεται τη βοήθειά σας  κάποιος άλλος οδηγός.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με τον Νόμο που είναι ήδη σε ισχύ, οι οδηγοί που κινούνται κυρίως το χειμώνα σε περιοχές που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές θα πρέπει να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες. Οι περισσότεροι οδηγοί που κινούνται σε περιοχές που χιονίζει τακτικά έχουν μόνιμα χιονολάστιχα η ελαστικά All Season.

Τα αντιολισθητικά μέσα, θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου κυρίως όταν εκδίδονται σχετικές αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση που αγνοήσετε τις σχετικές αποφάσεις τότε θα πληρώσετε πρόστιμο 80 ευρώ. Εφοδιασθείτε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- με τις κατάλληλες αντιολισθητικές αλυσίδες για το νέο σας αυτοκίνητο. Εκτός από το πρόστιμο θα γλυτώσετε και από την ταλαιπωρία.

Νέα ασφάλεια αυτοκινήτου

Όταν αγοράσετε μεταχειρισμένο  αυτοκίνητο, θα πρέπει πριν το χρησιμοποιήσετε να κάνετε πρώτα τη μεταβίβαση. Από τον παλιό ιδιοκτήτη η αντιπροσωπεία, στο νέο ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να κάνετε νέα ασφάλεια αυτοκινήτου που θα περιλαμβάνει τα δικά σας στοιχεία και τα στοιχεία του νέου σας αυτοκινήτου. Μην νομίζετε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου μεταφέρεται. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ονομαστική και υποχρεωτική από τον Νόμο. Θα πρέπει λοιπόν, να κάνετε την έρευνά σας και να επιλέξετε την νέα ασφάλεια που καλύπτει τις δικές ανάγκες.

 

Αλλάξατε αυτοκίνητο; Ποια είναι τα 3 + 1 πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με το Νόμο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: