Αλεξέι Ναβάλνι: Κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Βλαντιμίρ, κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα τα οποία και δικαιούνται στις μονάδες παραγωγής των φυλακών όπου εργάζονται.

Στο κανάλι Telegram του σωματείου κρατουμένων και εργαζομένων της Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας (FSIN), ProMZona (βιομηχανική ζώνη) το οποίο ίδρυσε ο ίδιος, εμφανίσθηκε ένα φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι κρατούμενοι με τις αρχές της φυλακής και να απαιτήσουν την αντικατάσταση των σκαμπό με καρέκλες με πλάτη και ρυθμιζόμενο ύψος.

Στην ανάρτηση που έγινε εξ ονόματος του Ναβάλνι αναφέρεται ότι περίπου 40.000 κρατούμενοι απασχολούνται στη βιομηχανία ραπτικής στις ρωσικές ζώνες. Οι περισσότεροι από αυτούς του κρατούμενους κάθονται στις ραπτομηχανές σε σκαμπό, πράγμα που είναι κουραστικό και ανθυγιεινό, ενώ οι κανόνες ασφαλείας απαιτούν οι μοδίστρες να έχουν καρέκλες με πλάτη και ρύθμιση ύψους.

Ο Ναβάλνι αναφέρει ότι με τη βοήθεια των δικηγόρων του Ιδρύματος Καταπολέμησης τη Διαφθοράς (FBK) είχε ήδη καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στη φυλακή του και παρότρυνε τους άλλους κρατούμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, υποσχόμενος τους νομική βοήθεια.

Ο Ναβάλνι είχε αναφέρει πρόσφατα ότι είχε μπει στην απομόνωση επειδή ίδρυσε συνδικάτο κρατουμένων. Στην απομόνωση βρίσκεται σχεδόν συνεχώς από τον Αύγουστο μήνα και την 1η Νοεμβρίου μπήκε για έβδομη φορά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: