Αλμπέρτο Φεϊχό: Η στενή φιλία του με ναρκέμπορο και οι γυναίκες της ζωής του

Στα 55 γνώρισε για πρώτη φορά την πατρότητα. Απέκτησε το μοναχογιό του Αλμπέρτο με τη σύντροφό του, διευθύντρια της επιχείρησης «Zara Home», Eύα Κάρντενας.

Τα αγγλικά του είναι σε επίπεδο για αρχάριους, ενώ η στενή φιλία του με ναρκέμπορο φέρεται να τον «στιγμάτισε» προεκλογικά.

Η παλιά φιλία ανάμεσα στον νυν ηγέτη του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP), Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό και έναν έμπορο ναρκωτικών μπορεί να επηρέασε τους ψηφοφόρους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές καθώς το κόμμα του, αν και έχει τη στήριξη του ακροδεξιού Vox, δεν κατάφερε να διασφαλίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η «βόμβα» που έριξε προεκλογικά στην πολιτική αρένα η επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού Sumar, Γιολάντα Ντίαθ, είχε προκαλέσει ντόρο στην ιβηρική χώρα.

«Ο Φεϊχό διατηρούσε μια στενή φιλία με έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ναρκωτικών στον πλανήτη… Θα ήταν σημαντικό να εξηγούσε τη σχέση του με τον Μαρσιάλ Ντοράδο προς τη χαμένη γενιά των νέων ανθρώπων που πέθαναν κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, προς τις μητέρες των εθισμένων οι οποίες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καταπολεμήσουν το εμπόριο ναρκωτικών», υποστήριξε η Γιολάντα Ντίαθ, λίγες ημέρες προτού στηθούν οι κάλπες στη χώρα.

Ο φίλος του Φεϊχό, Ντοράδο, κρίθηκε ένοχος το 2009 για τη διακίνηση έξι τόνων κοκαΐνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε και για άλλες κατηγορίες, που έχουν σχέση με ξέπλυμα χρήματος.


Ο Μαρσιάλ Ντοράδο (αριστερά) με τον Αλμπέρτο Φεϊχό

Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον Φεϊχό υπήρχαν φήμες από παλιά, αυτές όμως αποκαλύφθηκαν από την εφημερίδα El Pais το 2013, η οποία δημοσίευσε εκείνη τη χρονιά μια σειρά ρεπορτάζ και φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί το 1995 και έδειχναν τον πολιτικό του Λαϊκού Κόμματος μαζί με τον ναρκέμπορο σε θαλαμηγό.

Τότε ο Ισπανός συντηρητικός είχε αρχικά ισχυριστεί πως διατηρούσε μόνο περιστασιακά σχέσεις με τον Ντοράδο, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ τον «κάρφωσαν», δημοσιεύοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, οι δυο τους είχαν κάνει μαζί διακοπές στα Κανάρια Νησιά, την Πορτογαλία και την Ανδόρα.

Ο Φεϊχό γεννήθηκε το 1961 στην Ορένσε της Γαλικίας. Σπούδασε νομικά και για ένα… φεγγάρι εργάστηκε στον δημόσιο τομέα.

Από το 2009 διατελούσε πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας εξασφαλίζοντας τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες με απόλυτη πλειοψηφία για το κόμμα του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: