«Αυτός είναι ο φασίστας» – Αφίσες με την εικόνα του καθηγητή Συρίγου σε όλη την Αθήνα

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος του Παντείου έγινε θέμα πριν από κάποιο καιρό, όταν γρονθοκοπήθηκε από φοιτητές επειδή τους έκανε παρατήρηση που έκαναν αφισοκόλληση σε τοίχο του πανεπιστημίου, ο οποίος μόλις είχε καθαριστεί και βαφτεί.

Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση των σπουδαστών και την έλευση των αστυνομικών αρχών.

Ο κ. Συρίγος δεν άφησε τη χειροδικία να περάσει έτσι και έκανε μήνυση στους φοιτητές. Ήδη ο ένας φοιτητής έχει υποστεί τις συνέπειες, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται η δίκη του δεύτερου.

Με αφορμή τις μηνύσεις αυτές, ο «Ρουβίκωνας» και άλλες αναρχικές ομάδες διέκοψαν εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής, ανέβασαν πανό εκεί όπου θα μιλούσαν οι ομιλητές, φώναξαν συνθήματα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ακυρωθεί.

Τώρα, γειτονιές γύρω από το Πάντειο, όπως το Κουκάκι, αλλά και κεντρικοί δρόμοι στα Εξάρχεια, έχουν γεμίσει με αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή Συρίγου, με τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας», στοχοποιώντας τον.

Αντιδρώντας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου κάνει λόγο για «αφίσα δίκην ρωμαϊκών προγραφών», ενώ καθηγητές του ιδρύματος κάνουν προσπάθειες για τη συλλογή υπογραφών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: