Αφρικανοί μετανάστες προσεύχονται για τον Αλέξη Τσίπρα

Αφρικανοί μετανάστες προσεύχονται για τον Αλέξη Τσίπρα

Αφρικανοί μετανάστες προσεύχονται για τον Αλέξη Τσίπρα

Την Κυριακή το πρωί, στη γωνία Μενάνδρου και Σοφοκλέους, εκατοντάδες φορές το όνομα του πρωθυπουργού αντηχεί στην αφρικανική διάλεκτο τούι.

Η εφημερίδα Αγορά φέρνει στο φως ένα βίντεο από τη λατρευτική τελετή με τον τελετάρχη να ακούγεται να λέει από το μικρόφωνο: Αυτή την εβδομάδα θα νηστέψουμε και θα προσευχηθούμε για να πάρει σωστές αποφάσεις ο Αλέξης, ο πρωθυπουργό. Αλληλούια, απαντούν χορωδιακά οι πιστοί Αφρικανοί μετανάστες από την Γκάνα.

Στο βίντεο το ποίμνιο βρίσκεται σε έκσταση: μάτια ερμητικά κλειστά, παλάμες που τρέμουν στον αέρα, στόματα που ανοιγοκλείνουν ακατάπαυστα, μουρμουρίζοντας προσευχές υπό την καθοδήγηση του ποιμένα Αποστόλι Γιόζεφ Άπια. Αυτή την εβδομάδα θα κάνουμε νηστεία και θα προσευχηθούμε για να πάρει σωστές αποφάσεις ο Αλέξης, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι μιλούν ελληνικά και είναι ενημερωμένοι για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Στο κρεσέντο της επίκλησης της περασμένης Κυριακής οι πιστοί φωνάζουν το όνομα του πρωθυπουργού: Alessi, Alessi. Ο Χριστός θα προστατεύσει την οικονομία της Ελλάδας αν ο Αλέξης προστατεύσει τους μετανάστες. Εμείς θα προσευχηθούμε για τον πρωθυπουργό και για τους υπουργούς του. Θα προσευχηθούμε για την ελληνική κυβέρνηση και τη χριστιανική Βουλή. Να είσαι ευλογημένος Αλέξη, ακούγεται η φωνή του Γιόζεφ.

Στην άκρη της αίθουσας η ορχήστρα ξεκινάει να παίζει λατρευτικούς ύμνους και ο χώρος πλημμυρίζει με γκόσπελ. Οι γυναίκες χορεύουν και φορούν buba, τα μακριά φανταχτερά φορέματα και έχουν περίτεχνα πολυώροφα χτενίσματα.

Δείτε το βίντεο…

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: