Άφαντος ακόμα ο …νέος ιδιοκτήτης – Παναχαϊκή

Άφαντος ακόμα ο ...νέος ιδιοκτήτης   Παναχαϊκή

Κανονικά την Κυριακή θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το πρώτο ραντεβού της φετινής Παναχαϊκής, ωστόσο η επίσημη «πρώτη» αναβλήθηκε. Και αυτό γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ, αφού τα ραντεβού του Κούγια με τους αγοραστές συνεχώς αναβάλλονται.

Και γιατί μιλάμε αποκλειστικά για το νέο αγοραστή; Ένας και μοναδικός είναι ο λόγος, ότι από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την ΑΕΛ δεν μπορεί συγχρόνως να είναι στην Παναχαϊκή, είτε κινώντας φανερά τα νήματα, είτε βάζοντας άλλους μπροστά στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Με βάση το καταστατικό του πρωταθλήματος, αλλά και την απλή λογική ο γνωστός ποινικολόγος δεν μπορεί να ηγείται διοικητικά δύο ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα.

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να τον απασχολεί, αφού πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της Λάρισας, αν και παραμένει πρόεδρος της Παναχαϊκής.

Όταν όμως μιλάμε για τον Αλέξη Κουγια που πήγε την ιστορική Παναχαϊκη στην Κόρινθο στα τελευταία παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος, ενώ όλη την χρονιά απειλούσε να την πάει στην Καλαμάτα, όλα μπορούν να γίνουν.

Πάντως το ραντεβού με τους επίδοξους αγοραστές την Παρασκευή αναβλήθηκε για δεύτερη φορά με το περιβάλλον του Κούγια να μιλά για τριήμερο στη Μύκονο του μεγαλομέτοχου, όπου συνεπώς δεν μπορούσε να υπάρξει συνάντηση.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει και ομάδα, αφού χωρίς το «ok» της δεν προχωρά τίποτα στο ρόστερ, αλλά και σε όλα τα θέμα λογικά τουλάχιστον. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δημήτρης Σπανός αποφάσισε να μην γίνει την Κυριακή η πρώτη.

Θεωρητικά πάντως στην «κοκκινόμαυρη» ΠΑΕ κάποια στιγμή θα γίνουν οι επαφές με ενδιαφερόμενους για την αγορά της ιστορικής ομάδας, ωστόσο τα ονόματα όλων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Πολλά τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο καιρό με τον Ποτή Τσιριμπή να είναι αυτός που μεσολαβεί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αγοροπωλησία.

Ο Τσιριμπής είναι ο άνθρωπος που κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και αναφέρεται στους αγοραστές και στην εποχή μετά Κούγια, ενώ ήταν αυτός που ζήτησε το γήπεδο από την Ερασιτεχνική για την προετοιμασία και γενικότερα είναι αυτός που κανονίζει τα πάντα που αφορούν τους νέους ιδιοκτήτες της Παναχαϊκής.

Και μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο με την αγορά πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των οποίων οι επιχειρηματίες Πέτρος Κόκκαλης, Γιώργος και Αντώνης Γλου, ενώ διαψεύστηκε το όνομα του Γιάννη Αρμενάκη.

Αν όλα πάνε καλά όμως και όντως πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή η συνάντηση με τους νέους αγοραστές ίσως γίνουν στη συνέχεια γνωστά και τα ονόματά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση που δεν καταφέρει να πωληθεί η Παναχαϊκή ο Αλέξης Κούγιας έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα θα πέσει στην Γ’ Εθνική θα καθαρίσει με τις οικονομικές της εκκρεμότητες, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συμφέρει τον Κούγια που θα πάρει πάνω του πολλά χρέη της ομάδας.

Μέσα στη γενικότερη αναταραχή ο Αλέξης Κούγιας θέλει να πάρει και ποδοσφαιριστές (σ.σ. ακούστηκε ότι θέλει 19 παίκτες) στην Λάρισα παρά το γεγονός ότι δεσμεύονται στην Παναχαϊκή, μερικοί από αυτούς όμως έχουν εκφράσει την αντίθεση τους σε μία τέτοια μετακίνηση και συνεπώς θα παραμείνουν στην Πάτρα.

Μάλιστα το θέμα των παικτών που θέλει να πάρει στην ΑΕΛ ο γνωστός ποινικολόγος είναι και αυτό, για το οποίο δεν προχώρησε η τελευταία συνάντηση με τους νέους αγοραστές όπως διέρρευσε από το περιβάλλον τους, ενώ φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί και άλλα εμπόδια.

Τώρα το πως και γιατί αποφασίζει ακόμη ο Κούγιας για το μέλλον της Παναχαϊκής, αφού σε λίγες ημέρες αναμένεται θεωρητικά τουλάχιστον να αλλάξουν χέρια οι «κοκκινομούρες» μετοχές αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα, η απάντηση του οποίου ίσως δοθεί μελλοντικά.

Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος έχει ανανεώσει με την ΠΑΕ που προς το παρόν τουλάχιστον ηγείται ο Κούγιας, συνεχίζει να ψάχνει για παίκτες, προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ του, ενώ ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Κυριακή «πρώτη» της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι είναι αρχικά το πρώτο ραντεβού των «κοκκινόμαυρων» είχε οριστεί να γίνει στην Εγλυκάδα, αφού η Ερασιτεχνική δεν ήταν θετική για την Αγυιά από την στιγμή που δεν γνωρίζει το νέο ιδιοκτήτη και έχει ξεκαθαρίσει την θέση της στο ότι δεν συνεργάζεται με τον Αλέξη Κούγια.

Με δεδομένα βέβαια τα παραπάνω το ενδεχόμενο της εκκαθάρισης ίσως να αποτελεί την επικρατέστερη λύση, κάτι που άλλωστε έκανε πρόσφατα η ΑΕΚ και φέτος επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα.

Αμαλία Λαλιώτη

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: