«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: «24 ώρες στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ» (trailer+photos)

Διαφήμιση – Advertisement

Η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 22:00, στο ΕΡΤNEWS, παρακολουθεί μια 24ωρη βάρδια των ιπτάμενων γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, που κάθε μέρα του χρόνου κάνουν ακόμα και 10 αεροδιακομιδές την ημέρα με αεροπλάνα ή ελικόπτερα, συχνά σε άσχημες καιρικές συνθήκες, για να διασώσουν συμπολίτες μας με θέματα υγείας.

Η Σοφία Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες της βρέθηκαν στη βάση του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα μια ημέρα κακοκαιρίας, που υπήρχε απαγορευτικό στα πλοία και αεροπλάνα δύσκολα πετούσαν. 
Επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος C-130 και κατάφεραν να πετάξουν μαζί με τις ιατρικές ομάδες, σε διασώσεις σε νησιά του Αιγαίου. Κατέγραψαν την κάθε στιγμή του δύσκολου και επικίνδυνου έργου, είδαν από κοντά την καθημερινή μάχη των γιατρών, διασωστών του ΕΚΑΒ και των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η εκπομπή επικεντρώνεται και στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα νησιά. Επισκέφθηκε την Αμοργό, ένα νησί που παρά τις πολλές γεννήσεις και τα 250 παιδιά δεν έχει ούτε παιδίατρο, ούτε γυναικολόγο. Βρέθηκε επίσης στον Κάλαμο, ένα μικρό νησί του Ιουνίου και παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες της αγροτικής θητείας ενός νεαρού γιατρού που όλοι οι κάτοικοι του νησιού αγάπησαν και δεν θέλουν να τον αποχωριστούν.
«365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 22:00, στο ΕΡΤNEWS.

Παρουσίαση-έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Σταύρος Βλάχος – Μάγια Φιλιπποπούλου

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: