26χρονος πέθανε στη φυλακή από φλεγμονή στο δόντι

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία που αναφέρει ότι ένας 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλνδρίνου πέθανε εξαιτίας μιας φλεγμονής στο δόντι που δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, καθώς η φυλακή δεν διαθέτει οδοντίατρο.

Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από ανάρτηση στο facebook του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο 26χρονος Μαλτέζος Σώζος, είχε παραπονεθεί ότι είχε πρόβλημα με ένα δόντι του που τον ενοχλούσε εδώ και καιρό. Μάλιστα, είχε ζητήσει επανειλημμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού η φυλακή Μαλανδρίνου, όπου βρισκόταν, δεν είχε οδοντίατρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μαζέψει πύον και να πρηστεί σε όλο του το πρόσωπο.

Επειδή το πρόβλημα χειροτέρεψε, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Λάρισας, όπου την περασμένη Παρασκευή τον βρήκαν νεκρό στο κελί του οι άλλοι κρατούμενοι.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έρευνας.

Άλλη ανάρτηση στη σελίδα του Δικτύου υπογραμμίζει πως η οικογένεια του άτυχου 26χρονου είναι άπορη και δεν έχει χρήματα για την κηδεία. Για το λόγο αυτό οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στο δημαρχείο Περάματος, προκειμένου να τους βοηθήσει, όμως η απάντηση που πήραν δεν ήταν ξεκάθαρη. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, πως θα προσπαθήσουν να βρουν μια άκρη με τις φυλακές Μαλανδρίνου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: