11 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να πιστεύουμε

Πραγματικότητα: Αν και το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι πάνω από 7.000 χιλιόμετρα, είναι δύσκολο να το δει κανείς από το διάστημα, καθώς το χρώμα του αναμειγνύεται με αυτό της φύσης. Μπορείτε να δείτε το τείχος μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες καιρού και φωτός, ακόμα και από χαμηλή τροχιά. Από την άλλη πλευρά, οι αυτοκινητόδρομοι διακρίνονται συχνότερα.

#5 Οι νυχτερίδες είναι τυφλές

Πραγματικότητα: Αν και οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τον ηχοεντοπισμό για να προσανατολιστούν στο χώρο, χρησιμοποιούν επίσης τη νυχτερινή τους όραση υπό ορισμένο φως.

#4 Το νερό είναι αγωγός ηλεκτρισμού

Πραγματικότητα: Αγωγοί του ηλεκτρισμού είναι τα ορυκτά με θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, που δεν περιλαμβάνονται από μόνα τους στα μόρια του νερού. Ως εκ τούτου, το αποσταγμένο νερό, λόγω της έλλειψης αυτών, δεν είναι αγωγός του ηλεκτρισμού.

#3 Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς

Πραγματικότητα: Τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν μόνο τα βακτηρίδια, τα σκοτώνουν ή σταματούν την αναπαραγωγή τους.

#2 Αν κάθεστε κοντά στην τηλεόραση, θα βλάψετε την όρασή σας

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ωστόσο, αν παρακολουθείτε από κοντά πάρα πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, μπορεί να προκαλέσετε οφθαλμοπάθειες.

#1 Η Κόκα-Κόλα καταστρέφει τα δόντια

Πραγματικότητα: Ο μύθος ότι ένα δόντι τοποθετημένο σε ένα ποτήρι με Κόκα-κόλα θα διαλυθεί τη νύχτα, έχει διαιωνιστεί για χρόνια. Αυτό υποτίθεται ότι οφείλεται στην παρουσία τριών οξέων: του φωσφορικού, του κιτρικού και του ανθρακικού οξέος που περιέχει. Ωστόσο, αυτά τα οξέα περιλαμβάνονται σε πολλά ποτά.

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: