10 Μοναδικοί Άνθρωποι με Ιδιαιτερότητες, που θα σας Συγκινήσουν με το Ψυχικό τους Σθένος

Ο Θεός έχει χαρίσει μοναδικά χαρακτηριστικά στον καθένα μας. Μερικοί από εμάς έχουμε γεννηθεί «φυσιολογικοί». Υπάρχουν όμως και εκείνοι που γεννιούνται με σπάνιες αvωμαλίες που μπορεί να προκαλούν αηδία σε «φυσιολογικά» άτομα, λες και δεν είναι άνθρωποι όπως εμείς κι εσείς. Αλλά υπάρχουν χαρακτηριστικά σε αυτά τα «ειδικά προικισμένα» παιδιά που είναι πολύ καλύτερα από τα δικά μας. Ας τα εκτιμήσουμε και ας τα σεβαστούμε…

1. Zara Hartshorn, 19 ετών…

…και η μητέρα της, Tracey Gibson 46 ετών, πάσχουν από λιποδυστροφία, μία σπάνια ιατρική πάθηση που κάνει το λίπος να διαλύεται κάτω από τον ιστό.

2. Elisany Silva

Η γίγαντας από την Βραζιλία έχει ύψος 2.07μ., ενώ ο φίλος της 1.62μ.

3. Fu Wengui

Αυτό το 15χρονο αγόρι ζει στο Πεκίνο και υποφέρει από μια σειρά παθήσεων. Ο φυσιολογικός αριθμός σπονδύλων στο λαιμό είναι 7 και ο Fu έχει 10.

4. Ali Hussain Khan

Ο Ali γεννήθηκε με προγηρία, μια γενετική πάθηση που γερνάει το σώμα του 8 φορές πιο γρήγορα από το κανονικό.

5. Julia Vins

Η Julia Vins, ή αλλιώς Muscle Barbie, ζει στη Ρωσία και κατέχει 3 παγκόσμια ρεκόρ. Έχει το πρόσωπο μιας πορσελάνινης κούκλας, αλλά μυς όπως ο Hulk!

6. Deepak Jangra

Ο Deepak Jangra, ή αλλιώς το ηλεκτρικό αγόρι, ισχυρίζεται ότι αντέχει 11.000 βολτ. Αποκαλεί τον εαυτό του «ανθρώπινη λάμπα».

7. Lola και Claire Hartley

Η Claire έχει μικροκεφαλία, μια κατάσταση κατά την οποία ένα βρέφος γεννιέται με αφύσικα μικρό κεφάλι και εγκέφαλο. Η Lola έχει μικροκεφαλία καθώς και νανισμό, επιληψία και άλλες παθήσεις που έχουν επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξή της. Η αιτία της μικροκεφαλίας είναι γενετική.

8. Nicklas Harkins

Ο Nicklas Harkins έχει MPS (βλεννοπολυσακχαριτώσεις). Πρόκειται για μια διαταραχή που τον έχει αφήσει χωρίς ένα ένζυμο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή του. Διαγώστηκε με τη νόσο όταν ήταν 5 ετών.

9. Simon Cullen (αριστερά)

Πάσχει από μία σπάνια γενετική πάθηση γνωστή ως Hypohidrotic Εξωδερμική Δυσπλασία (HED), η οποία οδηγεί στην υπερβολική ανάπτυξη των κυνόδοντων. Ο αδελφός του, George (δεξιά) είχε επίσης διαγνωστεί με αυτή την ασθένεια. Σε αυτήν την εικόνα, ο George έχει θεραπευτεί.

10. Natasha Starkey

Η Natasha έχει πομφολυγώδη επιδερμόλυση (ΕΒ). Η EB είναι μια ομάδα σπάνιων και ανίατων ασθενειών που προκαλούν φουσκάλες στο δέρμα με τον παραμικρό τραυματισμό, την τριβή, το ξύσιμο και τη θερμότητα. Τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή ονομάζονται «παιδιά πεταλούδες», επειδή το δέρμα τους είναι τόσο εύθραυστο, όπως τα φτερά μιας πεταλούδας.

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: