Ποιος θα πάρει τα «ορφανά» κοντέινερ με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ;

Ποιος θα πάρει τα «ορφανά» κοντέινερ με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ;

«Κυνήγι θησαυρού» στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας όπου βρίσκεται εδώ και έξι παρατημένο στο χώρο στάθμευσης, ένα εμπορικό αεροσκάφος με φορτίο…
ένα Κυπριακό σε μετρητά! Μια αστυνομική και κατασκοπική ιστορία, ή ένας ακόμα μοσχοβίτικος αστικός μύθος;

Όπως αναδημοσιεύει η “Russia Now”, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας, είναι σταθμευμένο ένα γεμάτο από χαρτονομίσματα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Μοσκόβσκι Κομσομόλετς», στο διεθνή μεταφορικό κόμβο της ρωσικής πρωτεύουσας βρίσκονται «παρκαρισμένα» εδώ και έξι χρόνια 20 δισεκατομμύρια , που κανένας δεν μπορεί να παραλάβει!

Ωστόσο, η διοίκηση του Αερολιμένα αμφισβητεί κατηγορηματικά τις πληροφορίες σχετικά με «το αεροσκάφος που μεταφέρει μετρητά», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Στο φορτωτικό έγγραφο του «Σερεμέτιεβο», σημειώνεται, ότι στο αεροσκάφος που έχει αφιχθεί από την Φρανκφούρτη, βρίσκονται 200 ξύλινες παλέτες με χαρτονομίσματα. Για τον υπολογισμό του συνολικού ποσού, τραπεζικοί υπάλληλοι μας είπαν ότι σε κάθε παλέτα χωρούν χαρτονομίσματα 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ. Και το σύνολο αυτών που βρίσκονται στη Μόσχα: 20 δισεκατομμύρια.

Από το ίδιο έγγραφο, φαίνεται ότι ιδιοκτήτης των παλετών είναι κάποιος κ. Φαρζίν Κοροοριάν Μότλαγκ (γιός του Αλί, όπως αναφέρεται σε όλα τα έγγραφα), 54 ετών. Υπάρχουν επίσης και τα στοιχεία του διαβατηρίου του. Και στον κωδικό αναγνώρισης του δελτίου αποστολής, είναι σημειωμένο το φορτίο, ο αριθμός της πτήσης και όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ενός μεταφορικού εγγράφου. Σύμφωνα με την καταγραφή, το αεροπλάνο με τα δισεκατομμύρια αφίχθηκε στη Μόσχα στις 7 Αυγούστου 2007. Και για έξι χρόνια βρίσκεται στον «πάγο».

Το «παγωμένο» φορτίο

Στα έγγραφα του αεροδρομίου δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για τον παραλήπτη ενός τόσο πολύτιμου φορτίου. Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας, κατάφερε να μάθει ότι τα ο Φαρζίν Μότλαγκ τα δώρισε στο πανουκρανικό Ίδρυμα «Ο κόσμος των καλών ανθρώπων». Μια τέτοια οργάνωση όντως υπάρχει στη Μόσχα. Είναι επίσης γνωστό ότι επικεφαλής του φορέα είναι ο ρώσος πολίτης, Αλεξάντρ Σιπίλοφ, 53 χρονών, κάτοικος Μόσχας. Και ότι είναι αυτός που τώρα προσπαθεί να πάρει τα . Σύμφωνα με τα έγγραφα που κομίζει ο Σιπίλοφ, το ΔΣ του Ιδρύματος του έχει αναθέσει να παραλάβει το φορτίο από το «Σερεμέτιεβο» και να μεταβιβάσει στο όνομά του την αποθήκευση του φορτίου στους χώρους του αεροδρομίου, μέχρι την επανακαταχώρηση του ιδρύματος από «πανουκρανικό» σε «διεθνές». Ωστόσο, η για τη δωρεά στο Ίδρυμα, υπογράφτηκε στις 17 Μαρτίου 2013. Τι γινόταν πριν, ούτε η διοίκηση του αεροδρομίου, ούτε οι υπάλληλοι, δεν λένε. Το ίδιο και ο Σιπίλοφ, που δεν μιλάει στα μέσα ενημέρωσης

Το «ϊδρυμα»

«Το φορτίο, σύμφωνα με τα έγγραφα, είναι πραγματικό», λέει ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα τελωνείων, Βαντίμ Λιάλιν. «Ο παραλήπτης, δεν κατάφερε να τα παραλάβει, διότι – το πιθανότερο – δεν είχε στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα (νομιμοποιητικά) έγγραφα. Είναι παράξενο που αρχικά ο αποστολέας δεν ανέφερε ένα συγκεκριμένο παραλήπτη. Αυτό, από μόνο του, αρκεί για να σκεφτεί κάποιος ότι τα χρήματα δεν είναι και τόσο «καθαρά». Σίγουρα, κάποιοι ζήτησαν να πάρουν το φορτίο από τη στιγμή που έφτασε. Το ποιοί ήταν αυτοί είναι ένα ακόμα μυστήριο. Θα υπήρχε σίγουρα κάποιο για το πώς θα έπρεπε να «περάσουν» τα ρωσικά σύνορα αυτά τα μετρητά. Ποιός λογικός θα έστελνε έτσι στο «πουθενά» τόσα χρήματα; Το πιο πιθανό σενάριο, είναι ότι κάτι πήγε στραβά όταν ο άγνωστος παραλήπτης δεν μπόρεσε ανταποκριθεί, να υποδεχτεί και να παραλάβει το φορτίο. Και μετά από όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες για την απόκτηση του φορτίου, αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία μέσα από ένα «Ίδρυμα», κάτι που είναι συνήθης πρακτική «ξεπλύματος» χρημάτων. Οι «εγκέφαλοι» σκέφτηκαν ότι με τη δωρεά τα χρήματα θα τους αποδοθούν ταχύτερα. Να γιατί προχώρησαν στην υπογραφή της σύμβασης μετά από χρόνια.

Κανείς δεν αναλαμβάνει

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι, γιατί η δεν έχει κατασχέσει τα χρήματα; Μήπως, αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτει επαρκείς λόγους και τεκμήρια για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση; Ο ιδιοκτήτης – στα χαρτιά – υπάρχει, τα χρήματα είναι πραγματικά, έχουν αποσταλθεί από μια γερμανική τράπεζα και υπάρχουν και οι σχετικές βεβαιώσεις.

Όπως έμαθε ο δημοσιογράφος, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος έχουν προσφύγει σε αρκετά μεγάλα δικηγορικά γραφεία για νομική βοήθεια και στήριξη ώστε να πάρουν τα χρήματα, υποσχόμενοι αμοιβή δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Κανείς όμως, δεν έχει αναλάβει την υπόθεση! Οι παραλήπτες του φορτίου θα μπορούσαν να πάνε και δικαστικώς για την απόκτηση του πολύτιμου φορτίου. Μέχρι στιγμής όμως, σε Δικαστήριο – δεν έχουν απευθυνθεί.

Ο θησαυρός του Σαντάμ

«Το Τελωνείο, θα έχει σίγουρα αναζητήσει τον ιδιοκτήτη του φορτίου», πιστεύει ο εμπειρογνώμονας, για να του ζητήσει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως. Για τον λόγο αυτό και δημιουργήθηκαν τέτοια προβλήματα. Οι αρχές, έπρεπε να βεβαιωθούν, ότι είναι ζωντανός, να γίνει η ταυτοπροσωπία, ότι δεν είναι «φάντασμα», που υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Ο Φαρζίν Μότλαγκ δεν ανταποκρίθηκε με κανένα τρόπο. Ο αποστολέας, σύμφωνα με τα έγγραφα, είναι κάτοικος της Τεχεράνης, ιρανός πολίτης. Το όνομά του αναφέρεται σε σχέση με επενδύσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως στην Αφρική και τον Μαυρίκιο. Αλλά οι πληροφορίες για το πρόσωπό του είναι ελάχιστες.

«Δεν αποκλείω, ότι είναι τα χρήματα του Σαντάμ Χουσεΐν», λέει ένας συνεργάτης των υπηρεσιών ασφαλείας. «Δεν το λέω αυτό με βεβαιότητα, απλά εικάζω ότι είναι έτσι. Είναι ευρέως γνωστό, ότι σε ολόκληρο τον κόσμο κυκλοφορούν 60 – 100 δισεκατομμύρια δολάρια του ιρακινού δικτάτορα».

Ο Σαντάμ Χουσεΐν, θεωρείτο ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Κατείχε την τρίτη θέση στον κατάλογο του περιοδικού «Forbes». Μετά τη σύλληψή του, παρόλο που ανακρίθηκε για το θέμα αυτό, ο Σαντάμ δεν είπε ποτέ που βρίσκονται τα χρήματά του.

Russia Now

Greek Finance Forum

Ποιος θα πάρει τα «ορφανά» κοντέινερ με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ; Ποιος θα πάρει τα «ορφανά» κοντέινερ με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ;

Ποιος θα πάρει τα «ορφανά» κοντέινερ με τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ;

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: