Οικονομικό φόρουμ Ελλάδας- Σκοπίων στην Αθήνα

Οικονομικό φόρουμ Ελλάδας  Σκοπίων στην Αθήνα

Οικονομικο-επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-Σκοπίων θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το πρώτο που διοργανώνεται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το φόρουμ διοργανώνεται σε συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με τον Οργανισμό Ξένων Επενδύσεων και Προώθησης Εξαγωγών των Σκοπίων και οικονομικών επιμελητηρίων των Σκοπίων  με την βοήθεια των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Σκοπός του φόρουμ είναι κυρίως η εξέταση των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορευματικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του φόρουμ βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να εκδηλωθεί αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό από επιχειρήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας των Σκοπίων η είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος των Σκοπίων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε στα 662 εκατ. δολάρια. Οι εξαγωγές των Σκοπίων προς την Ελλάδα, το παραπάνω διάστημα, ανήλθαν στα 163 εκ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές από την Ελλάδα ανήλθαν στα 499 εκ. δολάρια.

Οικονομικό φόρουμ Ελλάδας  Σκοπίων στην Αθήνα Οικονομικό φόρουμ Ελλάδας  Σκοπίων στην Αθήνα

Οικονομικό φόρουμ Ελλάδας  Σκοπίων στην Αθήνα

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: