«Με μουσική και χορό απαντάμε στο χρυσό»

«Με μουσική και χορό απαντάμε στο χρυσό»
Σάπες 3 Σεπτεμβρίου Προαύλιο Δημαρχείου.Ώρα έναρξης: 5 μμ
Με μουσική και χορό, όλοι μαζί, απαντάμε Ναι στην ανάπτυξη της περιοχής μας, ΟΧΙ στην καταστροφή από τον χρυσό. Στις Σάπες γλεντάμε για τον τόπο μας, γλεντάμε για τους ανθρώπους του !
Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών και η Διανομαρχιακή επιτροπή σας καλούν στη μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα συγκροτήματα και χορευτικά με έκθεση ντόπιων ποιοτικών προϊόντων, με παράσταση Καραγκιόζη, αλλά και με ομιλία για το θέμα του χρυσού.




Η ανεργία που πλήττει την περιοχή μας, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. H  πρέπει επιτέλους να κάνει το α τονόητο, να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, με μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, και της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με προγράμματα ενίσχυσης των θέσεων εργασίας και όχι να επιβάλλει επενδύσεις οι οποίες θα προκαλέσουν πολλά περισσότερα προβλήματα, για λίγες θέσεις εργασίας και μια …χούφτα χρυσό. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής και κάθε πολίτη που καταλαβαίνει ότι η εξόρυξη και η επεξεργασία του χρυσού/ χαλκού θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλάκαι σε κάθε αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή μας, να συμμετέχουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Συμμετέχουν: Μπάμπης Σεργκενλίδης με το συγκρότημά του, QUARTISTIC, EMERALD, VERTIGO, ΟΡΦΕΑΣ, TIME TUNNEL, BALKANATOLIA,ΚΑΠΠΑ ΖΕΥΚΙΝ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΡΡΙΑΝΩΝ – ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΚΗΣ ΖΑΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ«Ατματζάδες», Σγουρής Μαργαρίτης & Νίκος Βερβερίδης, Γιάννης Βουλτσίδης με παράσταση Καραγκιόζη και σε έκτακτη εμφάνιση ο ΛΑΚΗΣΧΑΛΚΙΑΣ.
Ομιλία για το τι σημαίνει εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού από τον Αν. Καθ. Βιοχημείας κ. Γιάννη Τέντε.
Χορεύουμε παραδοσιακούς τοπικούς χορούς και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Παράλληλα θα υπάρχει υπαίθρια έκθεση με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας
Διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού
& Δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: