Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Ιράκ

Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Ιράκ

Σε τουλάχιστον 50 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε χθες ένας άνδρας με ένα μικρό λεωφορείο, που… ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, σε ένα καφέ στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν από την επίθεση αυτή τουλάχιστον άλλοι 12 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια της ημέρας από μια σειρά από επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν σημειωθεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας και κυβερνητικών κτιρίων στην χώρα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Iraq Body Count, περισσότεροι από 7.000 πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους φέτος από την βία στο Ιράκ, η οποία είχε μειωθεί έπειτα από μια κλιμάκωσή της το 2006-2007, αλλά βρίσκεται και πάλι φέτος σε άνοδο.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Από την επίθεση αυτοκτονίας στο καφέ της συνοικίας Αλ Άμιλ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, στην νότια Βαγδάτη, τραυματίστηκαν επίσης περίπου 50 άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

«Το καφέ ήταν γεμάτο με ανθρώπους που παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου όταν ένα μίνιμπας ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και εξερράγη ακριβώς μπροστά από την είσοδο του καφέ», δήλωσε ο Άλι Μάχντι, ένας αστυνομικός του οποίου η περίπολος βρισκόταν εκεί κοντά.

«Στην αρχή οι άνθρωποι στο καφέ νόμισαν ότι επρόκειτο για έναν μεθυσμένο οδηγό, μέχρι να ανατιναχτούν από την έκρηξη», σημείωσε ο ίδιος.

Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Ιράκ Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Ιράκ

Βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς στο Ιράκ

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: