Ζύγιζε 193 κιλά και δυσκολευόταν να περπατήσει. Σήμερα αδυνάτισε 111 κιλά και μας αποκαλύπτει ΠΩΣ τα κατάφερε!

Aπό την δευτέρα δημοτικού η Clara Williams είχε πρόβλημα με το βάρος της και, όπως πολλοί από μας, δεν μπορούσε να μείνει μακριά από τα γλυκά και τα πατατάκια. Όταν έγινε 20 χρονών ζύγιζε 99 κιλά. 5 χρόνια αργότερα, γέννησε την κόρη της και το βάρος της έφτασε στα 149 κιλά.

“Το βάρος μου αυξανόταν συνεχώς, μέχρι που είδα στο ιατρείο ενός γιατρού: 193 κιλά”, είπε η Clara στο Yahoo! Health. “Φορούσα το μεγαλύτερο νούμερο σε τζιν που κυκλοφορούσε και δυσκολευόμουν να το κλείσω.” Όταν η κόρη της γέννησε τον εγγονό της, αποφάσισε ότι είχε φτάσει στα όρια της

“Κατάλαβα ότι δεν θα ήμουν εκεί για εκείνον ή την υπόλοιπη οικογένεια μου, αν δεν έκανα κάτι για να ελέγξω το βάρος μου”, είπε η Clara. “Ήταν δύσκολο να σηκωθώ από το καναπέ μόνη μου, πόσο μάλλον να κρατήσω το μωρό. Ήμουν άρρωστη και κουρασμένη. Έτσι αποφάσισα να παλέψω.”

Και αυτό έκανε. Η Clara ζήτησε συμβουλές και έμπνευση από τον πατέρα της, ο οποίος είχε χάσει 45 κιλά και υποστήριξη από την φίλη της, Patty. Το 2011, η Clara και η Patty μπήκαν σε μια ομάδα απώλειας βάρους και άρχισαν να πηγαίνουν σε εβδομαδιαίες συναντήσεις.

“Παίρναμε μέρος σε διαγωνισμούς για να έχουμε κίνητρο να κινούμαστε και να χάνουμε”, εξηγεί η Clara. “Η υποστήριξη από την ομάδα μου έδωσε όλο το κουράγιο που χρειαζόμουν και από πολλές απόψεις, μου έσωσε την ζωή.”

Χρησιμοποιώντας αυτά που είχε μάθει στις συναντήσεις, η Clara άρχισε να αντικαθιστά τα ανθυγιεινά με υγιεινά τρόφιμα. Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν ότι το να τρώει υγιεινά δεν της έδινε την αίσθηση ότι έκανε δίαιτα. “Ήταν καθημερινή επιλογή και κατάλαβα στην πορεία ότι για να κάνω αλλαγές που θα κρατούσαν, έπρεπε να σηκώνομαι κάθε μέρα και να κάνω υγιεινές επιλογές.”

Το ίδιο ίσχυε και για την γυμναστική της. Άρχισε να ακολουθεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής με περπάτημα με τους συναδέλφους της στο διάλειμμα για μεσημεριανό και να πηγαίνει βόλτες τα απογεύματα με την Patty. Η πρόοδος της της φαινόταν αργή, αλλά λέει ότι ήξερε ότι θα πετύχαινε τον στόχο της αν επέμενε.

“Ένιωθα ευθύνη γιατί ζυγιζόμουν στην ομάδα κάθε βδομάδα”, είπε η Clara. “Θύμιζα συνεχώς στον εαυτό μου ότι ήμουν καλύτερα από ότι όταν ξεκίνησα.”

Σήμερα, η Clara έχει χάσει 110 κιλά και απολαμβάνει τον υγιεινό τρόπο ζωής της. Τρέχει και χρησιμοποιεί θερμιδομετρητή για να διατηρήσει την σιλουέτα της και στοχεύει σε μία ώρα αεροβικής και ασκήσεων με βάρη 3-4 φορές την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής λέει ότι η επιμονή και οι προσπάθειες της έχουν σίγουρα αποδώσει.

“Όταν έχασα τα κιλά, ένιωσα επιτέλους ελεύθερη από τους περιορισμούς του να είσαι υπέρβαρος”, λέει. “Οι πόνοι στην μέση και τα γόνατα μου μειώθηκαν. Μπορούσα να περπατάω στο πάρκο με τον εγγονό μου και να παίζουμε για ώρες.” Όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, βλέπει έναν πολύ πιο υγιή άνθρωπο και ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους με την ιστορία της.

“Είμαι ζωντανή απόδειξη του ότι οι μικρές αλλαγές φέρνουν μεγάλα οφέλη. Πρέπει να επιλέγετε καθημερινά να τρώτε υγιεινά τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας και να κινείστε”, συμβουλεύει. “Μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα.”

Originally posted 2016-07-21 12:07:25.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: