Ζελένσκι στη Διάσκεψη του Μονάχου: Η μάχη της Ουκρανίας μοιάζει με αυτή του Δαβίδ κόντρα στον Γολιάθ

Μιλώντας στα αγγλικά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, συγκρίνοντας τον αγώνα των Ουκρανών κατά της ρωσικής επιθετικότητας με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ.

Πρόσθεσε όμως πως το Κίεβο «δεν έχει ακόμη τη σφεντόνα του Δαβίδ από το Ισραήλ»

«Ο Γολιάθ έχει ήδη αρχίσει να ‘χάνει το έδαφος του’ και «σίγουρα θα ηττηθεί φέτος», υποστήριξε ο Ζελένσκι προτρέποντας τους Συμμάχους να διασφαλίσουν ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη νίκη μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, επειδή χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

Εξήρε επίσης τη σημασία της επιτάχυνσης των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, «γιατί από την ταχύτητα εξαρτώνται οι ζωές.

«Ενώ οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συζητούν για προμήθειες δεξαμενών, το Κρεμλίνο σκέφτεται τρόπους να «πνίξει» τη Μολδαβία… είναι προφανές πως ο Πούτιν δεν θα σταματήσει μόνο στην Ουκρανία», τόνισε ο επικεφαλής της Ουκρανίας επισημαίνοντας ότι: «Ενώ η ΕΕ ‘έστρεψε’ τις συνομιλίες για τη διεύρυνση του μπλοκ, η ρωσική πολιτική γίνεται πιο καταστροφική και επιθετική. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το Κίεβο είναι ήδη ενωμένο με την ευρωπαϊκή οικονομία, την επιμελητεία και την ενέργεια».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: