Υπήρχε απινιδωτής στα 200 μέτρα από το σπίτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες συγγενής και φίλοι στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 63 ετών, με την είδηση να βυθίζει στη θλίψη την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας.

Τον τραγουδοποιό βρήκε νεκρό η κόρη του, που ειδοποίησε στις 4:30 το ΕΚΑΒ. Αμέσως εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος ουσιαστικά διαπίστωσε ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης, είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Λίγες ώρες αργότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε ότι στο χωριό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στον Βόλο -και συγκεκριμένα στο ΚΕΠ του Πτελεού- υπήρχε απινιδωτής, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του τραγουδοποιού, ο οποίος υπήρχε εκεί μετά από δωρεά. Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και είναι δηλωμένος στο ΕΚΑΒ από 1η Νοεμβρίου του 2018.

Υπάρχουν τέσσερα τηλέφωνα ανάγκης κολλημένα στην είσοδο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, είναι οι αριθμοί δύο ανθρώπων που έχουν κάνει ειδικά σεμινάρια και ξέρουν πώς λειτουργεί και δύο φορέων της περιοχής.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε ο τεχνικός υπεύθυνος, δεν ειδοποιήθηκε κάποιος ώστε να επέμβουν. Συνήθως ειδοποιούνται τηλεφωνικά, όπως έγινε και τον Ιούλιο σε άλλο περιστατικό. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το ΕΚΑΒ, ο φορέας επισήμως δεν δίνει εντολές ούτε συνδέεται με τους απινιδωτές που χρησιμοποιούνται στου δήμους.

Δείτε το ρεπορτάζ στο 06:10 στο παρακάτω βίντεο…

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: