Υπέροχα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού


Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη γιαουρτιού. Μια συνταγή που απαιτεί λίγο από το χρόνο σας αλλά στο τέλος θα σας αποζημειώσει, απολαμβάνοντας εσείς και οι αγαπημένοι σας λαχταριστά τυροπιτάκια με εξαιρετική γεύση.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 250 γρ. βιτάμ
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • 150 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για άλειμμα:
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2-3 κ.σ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ, το γάντζο, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, ελαστική και εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα.
  2. Για τη γέμιση: Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Αλευρώνετε το πάγκο εργασίας και με πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ  (χρησιμοποιείστε ένα φλιτζάνι με διάμετρο περίπου 8 εκ.), κόβετε στρογγυλά δισκάκια ζύμης. Βάζετε 1 κ.γ. γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείνετε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες τους με ένα πιρούνι να ενωθούν καλά.
  4. Στρώνετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τα τυροπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με πιρούνι το κρόκο με τις 2 κ.σ. γάλα και βουρτσίζετε τα τυροπιτάκια. Τα πασπαλίζετε (προαιρετικά) με το παπαρουνόσπορο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: