Χρυσή Αυγή – ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Αρνείται να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου η βουλή!

Χρυσή Αυγή   ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Αρνείται να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου η βουλή!
H Χρυσή Αυγή έχει ζητήσει επισήμως εδώ και δύο μήνες από τον πρόεδρο της βουλής το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου, ώστε να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες στους ενόχους της μεγάλης προδοσίας του 1974. Η αρνείται πεισματικά τον έλεγχο της υπόθεσης και μέχρι δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Απλά και μόνο για το θεαθήναι μας απέστειλαν μόνο το αστείο πόρισμα της τότε επιτροπής, το οποίο είχαμε ήδη μελετήσει. Ένα πόρισμα που συγκαλύπτει την προδοσία και δε λέει απολύτως τίποτα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το -κλειδί στην ιστορία, δηλαδή ο γέρος Καραμανλής, είχε αρνηθεί ακόμα και να καταθέσει…

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Μεγαλόνησο, κάποιοι γελοίοι είπαν πως για το δράμα του Κυπριακού Ελληνισμού ευθύνεται η… χούντα, την οποία εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί μόνο την Χρυσή Αυγή και την Αλήθεια. Αφού όμως ευθύνεται η χούντα για την προδοσία της Κύπρου, γιατί αρνούνται να ανοίξουν τον φάκελο; Γιατί σιωπούν; Για να καλύψουν τους… «ενόχους» χουντικούς; Αφού οι χουντικοί πέθαναν στη . Γιατί δε δίνουν στο φως τα στοιχεία και παραβιάζουν τον κανονισμό της βουλής, που δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά να έχουν πρόσβαση στα αρχεία όλων των εξεταστικών επιτροπών;

Η απάντηση είναι απλή: γιατί η προδοσία της Κύπρου ήταν το στήριγμα και η βάση της μεταπολίτευσης. Όσο έχουμε φωνή θα το φωνάζουμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι να λάμψει η αλήθεια! Για την ιστορία παραθέτουμε τη σχετική αλληλογραφία προς τον πρόεδρο της βουλής.
ΕΓΓΡΑΦΟ Ι – 3/1/2013

ΑΙΤΗΣΗ
Του Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτή Αττικής «ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Όπως γνωρίζετε η  Βουλή των Ελλήνων αναζήτησε – μέσω Εξεταστικής Επιτροπής – την αλήθεια για τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην . Η εν λόγω Επιτροπή, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία και εκατοντάδες καταθέσεις εμπλεκομένων προσώπων, κατέληξε σε  πόρισμα. Πορίσματα επίσης εξεδόθησαν και από τα κόμματα που μετείχαν στην Επιτροπή αυτή. Όμως ποτέ το Πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων δεν δημοσιοποιήθηκε, όπως  έπρεπε, επειδή κάποιοι επικαλέστηκαν λόγους εθνικής ενότητας.
Επειδή ο λεγόμενος «Φάκελος της Κύπρου» είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης Ιστορίας μας, αφού σχετίζεται με τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής, μία μεγάλη εθνική τραγωδία και μία προδοσία. Επειδή οι καταθέσεις των προσώπων που είχαν κληθεί τότε είναι οι μόνες ικανές να ρίξουν φως σε εκείνα τα τραγικά γεγονότα. Επειδή ως του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχω δικαίωμα να λάβω γνώση και αντίγραφα των Πρακτικών και όλων των Πορισμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να  μου δοθεί η δυνατότητα να έχω πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα  της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, ειδικότερα δε στα Πρακτικά, στις καταθέσεις καθώς και σε όλα  τα Πορίσματα που εξεδόθησαν, όπως ορίζεται από τον Κανονισμό της Βουλής.
 
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Βουλευτής  Αττικής  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΙΙ – 6/2/2013
ΑΙΤΗΣΗ 
Του Ηλία Κασιδιάρη, Βουλευτή Αττικής «ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

ΠΡΟΣ 
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 17/3-1-2013  Αιτήσεως μου, ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως λάβω γνώση και αντίγραφα των καταθέσεων των κάτωθι προσώπων, τα οποία εξετάστηκαν στην Ολομέλεια της Εξεταστικής Επιτροπής για τον «φάκελο της Κύπρου»:

Αραπάκης Πέτρος
Γαλατσάνος Ανδρέας
Γεωργίτσης Μιχαήλ
Γκιζίκης Φαίδων
Γλεντζές Ηλίας
Ιωαννίδης Δημήτριος
Καραγιάννης Ευθύμιος
Καρούσος Γεώργιος
Μπονάνος Γρηγόριος
Ντάβος Ιωάννης
Ντενίσης Γεώργιος
Οικονόμου Περικλής
Παλαϊνης Χαράλαμπος
Παπαγιάννης Γεώργιος-Μελέτιος
Παπαδόπουλος Γεώργιος
Παπανικολάου Αλέξανδρος
Παπαποστόλου Δημήτριος     
                                                                         
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Βουλευτής  Αττικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Χρυσή Αυγή   ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Αρνείται να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου η βουλή!

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: