Χώρισες; Σιγά! Δες 10 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

Και τώρα…τι γίνεται;

Ο χωρισμός είναι μια δύσκολη περίοδος στην ζωή κάποιου. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια καθώς η καθημερινότητά τους άλλαξε ξαφνικά και η σταθερότητα που είχαν στην ζωή τους δεν ισχύει πια. Μέχρι να ξαναβρείτε τις ισορροπίες σας, θα πρέπει να δείξετε ψυχραιμία.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε, γιατί δεν θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε:

• Μην ακούσετε την κολλητή σας: Η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και την στιγμή αυτή θα είναι κοντά σας για να σας συμπαρασταθούν. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεστε είναι έναν άνθρωπο που θα σας δώσει αγάπη και θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια. Αυτό ακριβώς, θα κρατήσετε. Τις συμβουλές τύπου «Καλά, έκανες…αφού δεν ταιριάζατε» ή «έλα μη στεναχωριέσαι» και διάφορα άλλα προσπαθήστε να μην τα ακούτε.

• Προσπαθήστε να μην επικοινωνήσετε με τον πρώην σας: Είναι λογικό άμα δεν είναι κιόλας επιλογή σας, να θελήσετε να μιλήσετε μαζί του. Δώστε χρόνο. Προσπαθήστε να αφήσετε να περάσει λίγος καιρός, ίσως καταλάβετε πως η απόφαση ήταν η σωστή. Στην περίπτωση αυτή, μόνο ο χρόνος βοηθάει να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά.

• Μην επικοινωνήσετε με κανένα άλλο πρώην: Προκείμενου να βρείτε παρηγοριά και κάποιον να σας ανεβάσει, υπάρχει κίνδυνος να πέσετε στην παγίδα των πρώην. Μην το κάνετε καθώς κάθε πράγμα που έχει μείνει στο παρελθόν έχει μείνει πίσω για κάποιο λόγο. Ακόμα, οι ιστορίες αυτές δεν έχουν καλό τέλος.

• Προσπαθήστε να γεμίσετε το χρόνο σας με καινούργιες δραστηριότητες. Ξεκινήστε ένα hobby ή επιλέξτε να δείτε μια ταίνια το βράδυ γυρνόντας από την δουλειά. Ένα βιβλίο είναι μια ακόμη καλή πρόταση.

• Αποφύγετε να ακούτε τραγούδια χωρισμού. Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος «σύμβουλος» στην αρχή, παρόλο που σας εκφράζουν. Ωστόσο, σας ρίχνουν περισσότερο ψυχολογικά κάνοντας σας επιρρεπείς στο να πάρετε τηλέφωνο.

• Η αλήθεια είναι πως στις δύσκολες περιόδους ένα μεγάλο μπολπαγωτού ή ένα κουτί σοκολατάκια αποτελούν παρηγοριά. Αλλά δυστυχώς, δεν δίνουν καμία λύση στο πρόβλημα. Αντιθέτως, θέτουν και το θέμα το κιλών μετά.

• Μην επισκέπτεστε την σελίδα του στο facebook. Είναι λίγο ριψοκίνδυνο, καθώς κάποια δημοσίευση του μπορεί να μην σας αρέσει.Κάντε αποχή από τα social media για λίγο καιρό.

• Μην πέσετε στην παγίδα να μένετε online στο facebook περιμένοντας κάποιο μήνυμα του. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξανά κερδίσετε με τον τρόπο αυτό.

• Δεν πρέπει να σκέφτεστε αρνητικά. Σαφώς, θα το ξεπεράσετε κάποια στιγμή και φυσικά θα ξανά ερωτευθείτε. Χρειάζεστε αρκετό χρόνο και ανθρώπους που σας αγαπούν κοντά σας.

• Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια βιαστική κίνηση με κάποιον που δεν σας ενδιαφέρει, μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθείτε.

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: