VW ID.7: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και ποιες θα είναι οι τιμές- Οι  προ παραγγελίες ξεκίνησαν

Το ID.7 είναι η ναυαρχίδα της οικογένειας των μοντέλων ID. Είναι το πέμπτο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας «ID» και έρχεται μετά τα ID.3, ID.4, ID.5 και το ID. Buzz. Το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν ID.7  είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που φέρει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της Volkswagen. Είναι ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο μέχρι στιγμής. Η μονάδα ισχύος με την εσωτερική ονομασία APP550 αναπτύχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ και παράγεται επίσης εκεί. Ξεχωρίζει  για την υψηλή ποιότητα τεχνολογιών και τα κορυφαία χαρακτηριστικά του.

Το ID.7 Pro, η έκδοση που αρχικά θα εισαχθεί στην Ελληνική αγορά, θα έχει αυτονομία έως 621 χιλιόμετρα (WLTP) και τιμή του θα είναι 51.500 ευρώ ενώ στον βασικό του εξοπλισμό θα περιλαμβάνει Head-up display επαυξημένης πραγματικότητας και το σύστημα πλοήγησης «Discover Pro Max».

Με την υψηλής ποιότητας προϊοντική φιλοσοφία, το ID.7 υπογραμμίζει τη θέση του ως η ηλεκτρική ναυαρχίδα στην ID. οικογένεια. Εκτός της μεγάλης αυτονομίας και την ασφαλή και ακριβή οδήγηση, προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης στο ταξίδι χάρη στη νέα φιλοσοφία λειτουργίας και το ευρύχωρο εσωτερικό του. Με καινοτόμες τεχνολογίες και εμφάνιση υψηλής ποιότητας, το νέο ID.7 τοποθετείται ξεκάθαρα ως η ηλεκτρική λιμουζίνα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.

Ο μεγάλος χώρος αποσκευών μπορεί να χωρέσει αποσκευές με συνολικό όγκο έως και 532 λίτρα. Η συμπαγής μονάδα κίνησης είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του οχήματος και αποδίδει 210 kW (286 PS) και 545 Nm. Παρά το μήκος των σχεδόν πέντε μέτρων, το ID.7 είναι εκπληκτικά ευέλικτο με κύκλο στροφής μόλις 10,9 μέτρα. Με μέση κατανάλωση ενέργειας 16,3 — 14,1 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και αυτονομία έως 621 χιλιόμετρα (WLTP)2, το αποδοτικό σεντάν στην έκδοση Pro είναι κατάλληλο για ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις.

Εξελιγμένη αεροδυναμική για μεγάλη εμβέλεια και υψηλή απόδοση

Εκτός από μια νέα γενιά κίνησης, η εξελιγμένη αεροδυναμική συμβάλλει στις μεγάλες αποστάσεις του ID.7. Η αεροδυναμικά ευνοϊκή βασική μορφή, ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (τιμή Cd) 0,23 και η μετωπική επιφάνεια 2,46 m² είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Σε λιμουζίνες όπως το ID.7, το σχήμα του αμαξώματος αντιπροσωπεύει περίπου το 50% της τιμής Cd. Οι τροχοί και τα ελαστικά επηρεάζουν περίπου το 30%, το υποδάπεδο το 10% και τα λειτουργικά ανοίγματα μέσω των οποίων ο αέρας ρέει προς τα ψυγεία στο μπροστινό μέρος του οχήματος, για παράδειγμα, επίσης το 10%. Το γεγονός ότι το νέο ID.7 είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο ID. μέχρι στιγμής γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά όταν κοιτάζει κανείς τη σιλουέτα του οχήματος, η οποία έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα.

Εξαιρετικά ευρύχωρο, νέα φιλοσοφία λειτουργίας και πιο λιτή αρχιτεκτονική πιλοτηρίου

Το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Το πιλοτήριο φέρει τη νέα φιλοσοφία της μάρκας και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά. Όλες οι απαραίτητες τυπικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι στο κόκπιτ του ID.. Ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της στάνταρ head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας. Η καρδιά της οθόνης και της λειτουργίας της είναι η οθόνη του συστήματος Infotainment, στον βασικό εξοπλισμό στο ID.7: με διαγώνιο 38 εκατοστών (15 ίντσες), η φιλοσοφία λειτουργίας της έχει σχεδιαστεί από το μηδέν. Για παράδειγμα, με βάση τα σχόλια των πελατών, η λειτουργία του κλιματισμού έχει ενσωματωθεί μόνιμα στο ανώτατο επίπεδο λειτουργίας. Υπάρχουν επίσης ελεύθερα ρυθμιζόμενα κουμπιά άμεσης πρόσβασης.

Κάθισμα Climatronic και νέο σύστημα μασάζ

Η Volkswagen έχει αναπτύξει μια νέα γενιά καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού για το ID.7. Ανάλογα με την έκδοση, αυτά τα νέα καθίσματα προσφέρουν έως και 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης.

Εκτός από το προσαρμοζόμενο κάθισμα Climatronic, διαθέτουν επίσης μια εντελώς νέα σχεδίαση λειτουργίας μασάζ. Πέρα από τις μεμονωμένες ρυθμίσεις, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ενεργοποιήσουν μια αυτόματη ρύθμιση για την κλιματική λειτουργία των καθισμάτων. Εδώ, οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας στα καθίσματα ανιχνεύουν την απαίτηση ψύξης ή/και θέρμανσης και ελέγχουν ανάλογα το κλίμα. Η νέα λειτουργία μασάζ των προαιρετικών καθισμάτων ergoActive Premium για οδηγό και συνοδηγό προσφέρει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο άνεσης. Στην κατηγορία του ID.7, τα νέα καθίσματα ορίζουν ένα πρότυπο που παλαιότερα ήταν γνωστό μόνο στην πολυτελή κατηγορία.

Έξυπνο σύστημα κλιματισμού

Τα συστήματα κλιματισμού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων αυτοκινήτων και διασφαλίζουν ευχάριστες θερμοκρασίες σε όλες τις εποχές του χρόνου. Στο νέο ID.7 η Volkswagen προχωρά ένα βήμα παραπέρα και για πρώτη φορά χρησιμοποιεί ένα σύστημα κλιματισμού που ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν από την έναρξη μίας διαδρομής. Μεταξύ άλλων, αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αεραγωγούς που διανέμουν τον αέρα σε όλο το εσωτερικό του οχήματος μόλις ο οδηγός πλησιάσει με το κλειδί. Το νέο, έξυπνο αυτόματο σύστημα κλιματισμού αντιδρά επίσης σε φωνητικές εντολές και λαμβάνει υπόψη τη θέση του ήλιου καθώς και τις ατομικές προτιμήσεις του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω βελτίωση της άνεσης, με την οποία το νέο ηλεκτρικό σεντάν θα θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία του.

Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή με smart glass

Tο ID.7 προσφέρει επιλογές εξοπλισμού που κατά τα άλλα υπάρχουν μόνο στις ανώτερες κατηγορίες των premium ανταγωνιστών. Η νέα πανοραμική ηλιοροφή δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά διαθέτει και άνετο χειρισμό είτε με ένα πέρασμα του χεριού (swipe) ή μέσω φωνητικού ελέγχου, και ρυθμίζεται ώστε να είναι διαφανής ή μη. Η διαπερατότητα φωτός λειτουργεί μέσω ηλεκτροχρωματικής τάσης.

Βελτιωμένα best-in-class συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Το Travel Assist με swarm data μπορεί να αναλάβει τον πλευρικό και διαμήκη έλεγχο του ID.7 όπως απαιτείται. Η Volkswagen ανέπτυξε αυτό το χαρακτηριστικό μαζί με την CARIAD, την εταιρεία λογισμικού του Ομίλου Volkswagen. Εάν είναι επιθυμητό, το ID.7 μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Travel Assist για να υποστηρίξει την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο σε ταχύτητες άνω των 90 km/h. Ο οδηγός παραμένει παρατηρητής και η καταπόνηση της οδήγησης μειώνεται σημαντικά. Όσον αφορά τη στάθμευση, το ηλεκτρικό Volkswagen μπορεί ανεξάρτητα να εκτελεί υποβοηθούμενους ελιγμούς με διάφορους τρόπους. Ένα από αυτά είναι η στάθμευση με λειτουργία μνήμης σε απόσταση έως και 50 μέτρων.

Εκδόσεις μπαταρίας – Βασικός εξοπλισμός

Το Volkswagen ID.7, θα παρουσιαστεί αρχικά στο Ελληνικό κοινό με την 1η έκδοση μπαταρίας των 82kWh και αυτονομία έως 621χλμ (WLTP), με ισχύ 286 ίππους, τελική ταχύτητα 180km/h και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 6,5¨.

Τι διαθέτει το Volkswagen ID.7

 • Head up Display με οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας
 • Σύστημα πλοήγησης «Discover Pro Max
 • Ζάντες αλουμινίου «Hudson», 8 J x 19 εμπρός, 8,5 J x 19 πίσω, σε μαύρο χρώμα
 • Σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί «Keyless Access», με SAFELOCK
 • «Travel Assist», «Lane Assist» και «Emergency Assist».
 • «Side Assist / «Area View», συμπεριλαμβανομένου του συστήματος κάμερας «οπισθοπορείας»
 • Θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι με λειτουργία αφής από τεχνητό δέρμα
 • Εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα
 • Park Assist Plus με Park Distance Control και λειτουργία μνήμης
 • Αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic 3 ζωνών
 • Comfort Telephony με ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου

Επιπρόσθετα, η Kosmocar — Volkswagen σε συνεργασία με την Volkswagen AG, έχει διασφαλίσει παραγωγή αυτοκινήτων της ειδικής έκδοσης Launch Edition, τα οποία θα μπορούν να παραδοθούν με το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην Ελλάδα ενδεικτικά στα μέσα Ιανουαρίου.

Η ειδική αυτή έκδοση θα φέρει επιπρόσθετα της βασικής τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Προβολείς IQ. LIGHT LED Matrix
 • Εξωτερικό φωτισμό Ambient στις χειρολαβές και ανάμεσα στους εμπρός προβολείς
 • Σκούρα θερμομονωτικά κρύσταλλα στα πίσω πλευρικά παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ
 • Επενδύσεις καθισμάτων σε ArtveloursECOMicrofleece
 • Εμπρός ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα ergoActive με λειτουργία μνήμης
 • Εσωτερικό φωτισμό Ambient 30 χρωμάτων
 • Σύστημα εύκολου ανοίγματος της πόρτας του χώρου αποσκευών

Οι τιμές των βασικών εκδόσεων του ID.7 με το όφελος απόκτησης του ηλεκτρικού αυτού μοντέλου και με βάση τον 2ο κύκλο επιδοτήσεων του “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, έχουν ως εξής:

VW ID.7: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και ποιες θα είναι οι τιμές- Οι  προ παραγγελίες ξεκίνησαν gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: