Βρετανία: Έφιππος ο βασιλιάς Κάρολος στη στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλιά του – Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Έφιππος εμφανίστηκε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας στη στρατιωτική παρέλαση για τα γενέθλιά του.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει 75 ετών στις 14 Νοεμβρίου, αλλά τα γενέθλια του βρετανού μονάρχη γιορτάζονται δύο φορές τον χρόνο, όπως προστάζει η παράδοση – ιδιωτικά την ημέρα των γενεθλίων και δημοσίως το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Όπως ήταν φυσικό, η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δείτε βίντεο


Η παράδοση αυτής της στρατιωτικής παρέλασης (Trooping the colour) έχει τις ρίζες της στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης. Χρονολογείται από τη βασιλεία του Γεωργίου Β’ το 1748, ο οποίος παρότι γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλιά του το καλοκαίρι.

Ο βασιλιάς έγινε επίσης ο πρώτος μονάρχης που συμμετείχε στην παρέλαση έφιππος μετά τη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, το 1986. Στην παρέλαση συμμετείχαν περίπου 1.400 στρατιώτες, 400 μουσικοί και 200 άλογα. 

Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη

Αφού επιθεώρησε τα στρατεύματα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επέστρεψε στο παλάτι όπου, μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, χαιρέτησαν από το μπαλκόνι το πλήθος και παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη.

Ειδικότερα, περίπου 70 αεροσκάφη από το βασιλικό Ναυτικό, τον βρετανικό Στρατό και τη βασιλική Αεροπορία έλαβαν μέρος — μεταξύ των οποίων το C-130 Hercules στην τελευταία του εορταστική πτήση, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon με ένα κόκκινο, λευκό και μπλε φινάλε από τα Κόκκινα Βέλη.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr