Βουλή: Αύξηση στον προϋπολογισμό για πρώτη φορά μετά το 2009

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό της, ο οποίος είναι αυξημένος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες του κοινοβουλίου για το 2018 ανέρχονται σε 33.985.000 ευρώ, ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από το 2017, αλλά μειωμένες κατά 39,68% σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν από μια δεκαετία. Για το 2009, ο προϋπολογισμός της Βουλής ανερχόταν σε 222 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημείωσε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την κοινωνία.

Παράλληλα, υπογράμμισε χορηγικές δράσεις, όπως την κάλυψη δαπανών θέρμανσης σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή σε υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας.

Τέλος, ο κ. Βούτσης πρότεινε να εκταμιευτεί άμεσα ποσό τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των πληγέντων στην Δυτική Αττική και προανήγγειλε 22 με 24 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και αποκατάσταση εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: