Βιβλική καταστροφή στην Κίνα από… βιομηχανική λάσπη! (ΦΩΤΟ)

Τουλάχιστον 85 άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με το Reuters, μετά από την κατάρρευση μεγάλου όγκου βιομηχανικής λάσπης, η οποία ισοπέδωσε χθες, 33 κτήρια στην Κίνα. Ο πρόεδρος της χώρας, Λι Κετσιάνγκ, ζήτησε τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για το βιομηχανικό ατύχημα στην πόλη Σενζέν. Το ατύχημα συνέβη τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες φωτιές, προκαλώντας το θάνατο πάνω από 160 ατόμων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του, η κατολίσθηση στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης από κατασκευές στην περιοχή. Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, σύμφωνα με το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδυ ενώ τουλάχιστον 85 αγνοούνται…

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: