Βελγικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν για επιθέσεις μέσα στη ρωσική επικράτεια από τους Ουκρανούς; – Ζητούνται εξηγήσεις από το Κίεβο

Το Βέλγιο θα ζητήσει από την Ουκρανία διευκρινίσεις σχετικά με πληροφορίες ότι τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο χρησιμοποιήθηκαν από φιλοουκρανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν ρωσικά στρατεύματα μέσα στο έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε το Σάββατο ότι μαχητές που αντιτίθενται στο Κρεμλίνο και εξαπέλυσαν μια διασυνοριακή επίθεση από την Ουκρανία εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ τον περασμένο μήνα χρησιμοποίησαν για την επίθεσή τους αυτή τακτικά οχήματα, που είχαν δοθεί στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, καθώς και τουφέκια κατασκευασμένα στο Βέλγιο και την Τσεχική Δημοκρατία.

«Το (βελγικό) υπουργείο Άμυνας και οι υπηρεσίες πληροφοριών του άρχισαν έρευνα και ζητούν πληροφορίες για να προσδιορίσουν τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε ο Ντε Κρο μιλώντας στο βελγικό ραδιοσταθμό Radio 1.

«Ευρωπαϊκά όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία με τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ουκρανικό έδαφος για την υπεράσπιση αυτού του εδάφους. Και εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους για να εξασφαλίζουμε ότι αυτό συμβαίνει», δήλωσε.

Ο Ντε Κρο αρνήθηκε να κάνει σχόλιο σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν.

«Δεν πρέπει να προτρέχουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Αναλύουμε την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: