Βασίλισσα Ελισάβετ: Πυρετός προετοιμασιών για την κηδεία της – Παρασκήνιο με την πρόσκληση του Χουάν Κάρλος

Η χθεσινή ημέρα ανήκε στην Ελισάβετ, στον Κάρολο Γ’ και στον στη Σκωτία. Τον λαό της που συγκεντρώθηκε από νωρίς στους δρόμους του Εδιμβούργου για να αποχαιρετήσει την βασίλισσα και να δει από κοντά τον διάδοχό της. Περίπου 20.000 άτομα περίμεναν υπομονετικά επί ώρες σε μια ουρά πολλών χιλιομέτρων, ώστε να εισέλθουν στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου, όπου το φέρετρο της βασίλισσας θα εκτίθεται μέχρι και σήμερα το μεσημέρι.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στέμμα της Σκωτίας, το οποίο έχει φτιαχτεί από σκωτσέζικο χρυσό και μετράει 42 σπάνια πετράδια και 70 μαργαριτάρια. Το φέρετρο είναι κατασκευασμένο από αγγλική βελανιδιά και έχει επενδυθεί με μόλυβδο. Το στεφάνι με τα λουλούδια, που επίσης σκεπάζει το φέρετρο περιέχει τα αγαπημένα της βασίλισσας, κομμένα όλα από τους κήπους του κάστρου Μπαλμπόραλ.

Το κάστρο είναι μέρος με ιδιαίτερη συναισθηματική βαρύτητα για τη βασίλισσα και την οικογένειά της, η οποία το έχει συνδέσει με ανέμελες οικογενειακές στιγμές, μακριά από πρωτόκολλα και αδιάκριτα βλέμματα. Τα λουλούδια πάνω στο φέρετρο είναι λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, λευκά χρυσάνθεμα, γαϊδουράγκαθο, φυλλοβόλα και δενδρολίβανο. Επιθυμία της βασίλισσας όλα, η οποία είχε προβλέψει και εγκρίνει κάθε λεπτομέρεια.

Ο κόσμος συμμετείχε στην πένθιμη λειτουργία εμφανώς συγκινημένος. Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης έδωσαν το παρόν, εκφράζοντας έτσι την αγάπη και τον σεβασμό τους για την «καλύτερη Βρετανίδα, μαζί με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ», όπως σχολίασε ένας 73χρονος άνδρας. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τελετής δεν ήταν μονάχα η για πρώτη φορά παρουσία και των τεσσάρων παιδιών της βασίλισσας δίπλα στο φέρετρό της, αλλά ο σχηματισμός που δημιούργησαν γύρω από αυτό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: