Τσίπρας: «Να γεμίσουμε τον εκλογικό χάρτη» με χρώμα ΣΥΡΙΖΑ

«Ο τομέας του τουρισμού δυστυχώς σήμερα δεν αποτελεί αντικείμενο συγκροτημένου πολιτικού σχεδιασμού» ανέφερε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτικής Συμμαχίας, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό». Εκκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «έχουμε αποφασίσει να αγνοήσουμε τα fake news, τη λάσπη και τη χυδαιότητα», παρατηρώντας παράλληλα πως «σε μια περίοδο κρίσεων, βαθιών αλλαγών, αλλά και πρωτοφανών δημοσιονομικών δυνατοτήτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αφήσει τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ό,τι και να γίνει, θα είναι εδώ»

Παράλληλα, αναφερόμενος στην σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχουν πυροδοτήσει οι καταγγελίες για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές της 21ης Μάϊου, «το μήνυμα που εκπέμπουν νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο κ. Τσίπρας για τα στελέχη της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «όποια κοινωνική ομάδα, όποιος παραγωγικός κλάδος τολμά να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα, πως το είπε η κ. Μπακογιάννη, θα περάσει δύσκολα». «Σήμερα μπορεί να είναι οι μουσουλμάνοι, αύριο μπορεί να είναι οι νοσηλευτές, μεθαύριο οι ταξιτζήδες» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αντιτείνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ό,τι και να γίνει, θα είναι εδώ, ως εγγυητής της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». «Θα είμαστε εδώ, για να σπάσουμε το φόβο. Δεν θα περάσει η τρομοκράτηση, δεν θα περάσει ο εκβι@σμός» διαμήνυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απευθύνοντας ταυτόχρονα μια έκκληση προς τους «δημοκρατικούς πολίτες».

«Να γεμίσουμε το χάρτη» με χρώμα ΣΥΡΙΖΑ

«Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της ανατροπής των συσχετισμών» κάλεσε τον προοδευτικό κόσμο, ζητώντας «να γεμίσουμε τον χάρτη με νομούς στο χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να γεμίσουμε τον χάρτη με το μόνο χρώμα που ενοχλεί την αλαζονεία της Δεξιάς».

Για τον τουρισμό, εγκάλεσε την προηγούμενη κυβέρνηση πως «αντί να επωφεληθεί από την υποχρεωτική ανάπαυλα της πανδημίας για να ξεκινήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αναμετρηθεί με τις τουριστικές επιδόσεις του 2019, την επιτυχία της δικής μας Κυβέρνησης» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπεραίνοντας από πλευράς του πως «χωρίς όμως να το καταφέρει και τελικά ακυρώνοντας την προσπάθεια που κάναμε να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι ο ελληνικός τουρισμός σήμερα να παρουσιάζει ουσιαστικές δομικές ελλείψεις, ως προς τις υποδομές, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο, που τον καθιστούν ολοένα και πιο αδύναμο παίκτη σε μία όλο και πιο ανταγωνιστική και σύνθετη διεθνή αγορά και «έρμαιο» των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων».

Τριπλή συγκέντρωση

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «έως σήμερα, κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα αποτελεί η τριπλή συγκέντρωση:

Θεματική συγκέντρωση , γύρω από το κυρίαρχο προϊόν «ήλιος και θάλασσα»,

Γεωγραφική συγκέντρωση, κατά μήκος της παράκτιας ζώνης και

Χρονική συγκέντρωση, στους θερινούς μήνες».

Στον αντίποδα, «σε μια διεθνή τουριστική αγορά όμως που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, με ταξιδιώτες ολοένα πιο ενημερωμένους και απαιτητικούς, με τις σύγχρονες τεχνολογίες να παίζουν καθοριστικό ρόλο, είναι πια αναγκαίο να χαράξουμε μια άλλη εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «οι αποφάσεις και οι στρατηγικές για τα αναπτυξιακά μοντέλα, τόσο συνολικά όσο και ειδικότερα στον τουριστικό κλάδο, δεν μπορεί να εκπονούνται ερήμην των ανθρώπων του: των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζόμενων που με την καθημερινή τους προσπάθεια κρατάνε τη χώρα και τον κλάδο τους όρθιους».

5 χαρακτηριστικά της νέας εθνικής στρατηγικής

«Εμείς βλέπουμε τον τουρισμό ως ένα όχημα μέσα από το οποίο μπορούμε να προωθήσουμε τον συνολικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας πως «εντάσσουμε τη χάραξη μίας νέας εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό», λέγοντας πως «πέντε είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά:

· Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με τον καθορισμό κεντρικών στόχων σε εθνικό επίπεδο και εξειδικευμένων, διαφοροποιημένων στόχων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: