Τσίπρας από το Ισραήλ: Το ολοκαύτωμα είναι η πιο μαύρη κηλίδα της σύγχρονης ιστορίας

“Το Ολοκαύτωμα είναι ένα ορόσημο, η πιο μαύρη κηλίδα της σύγχρονης ιστορίας, που δεν πρέπει να την ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν πουθενά να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού” δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στα Ιεροσόλυμα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι ” αυτή η πόλη να μετατραπεί από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης διαφορετικών θρησκειών”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των νεκρών, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα των εκατομμυρίων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν με βαρβαρότητα. Γιατί όταν οι άνθρωποι υποφέρουν οπουδήποτε μας αφορά όλους παντού. Καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει να επαναλάβει αυτή τη βαρβαρότητα”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: