Τσαβούσογλου: Εξετάζουμε ακύρωση της συμφωνίας για τους πρόσφυγες

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να πει «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, δήλωσε πως «πρόκειται για οκτώ προδότες, πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο μας. Η Ελλάδα υπέφερε πολλά από τα πραξικοπήματα. Πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για μια νομική απόφαση. Όποιο Σύνταγμα, όποιους νόμους και να μελετήσετε δεν υπάρχει πρόνοια για την υπεράσπιση των πραξικοπηματιών και τρομοκρατών».

Ακόμη, σημείωσε ότι προκειμένου να έχουν μια δίκαιη δίκη «πρέπει να επιστραφούν στον χώρο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα». «Με την Ελλάδα έχουμε συμφωνία. Στην πραγματικότητα δώσαμε στην Ελλάδα πληροφορίες, τεκμήρια, έγγραφα τα πάντα. Αυτή δεν είναι μια νομική απόφαση αλλά πολιτική. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην κατηγορία των χωρών που προφυλάσσουν και υποστηρίζουν τους πραξικοπηματίες και τρομοκράτες», πρόσθεσε.

«Θα δείξουμε την αντίδραση μας και στο πρακτικό πεδίο. Ανεξάρτητα από το επιθυμούμε ή όχι (η υπόθεση των οκτώ) θα επηρεάσει τις σχέσεις μας. Και εμείς εξετάζουμε τα βήματα μας. Πέρα από την συμφωνία για το προσφυγικό που υπογράψαμε με την Ελλάδα και την Ε.Ε., υπάρχει η συμφωνία της επανεισδοχής. Θα πραγματοποιήσουμε όλα τα βήματα, ακόμη και την ακύρωση αυτής της συμφωνίας της επανεισδοχής. Δεν είναι δυνατόν να προσεγγίζουμε θετικά τις χώρες που προφυλάσσουν προδότες και πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα πρέπει να το γνωρίζει αυτό», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: