Τρόμος στις Βρυξέλλες: Πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό

Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, με πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο και εκρήξεις σε σταθμούς του μετρό, κοντά στην Κομισιόν, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του εγκεφάλου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι νεκροί στο αεροδρόμιο είναι 13 και οι τραυματίες τουλάχιστον 35.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Επίσης, σύμφωνα με το RT έχουν βρεθεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο, οι οποίοι δεν ενεργοποιήθηκαν, μια είδηση που αν επιβεβαιωθεί ουσιαστικά δείχνει ότι επρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο με στόχο να σκορπίσουν το θάνατο.

Σύμφωνα με το πλάνο έκτακτης ανάγκης με την επονομασία «Πλάνο Καταστροφής», δόθηκε εντολή στους κατοίκους των Βρυξελλων να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο αεροδρόμιο, εκρήξεις σημειώθηκαν και στους σταθμούς του μετρό Arts-Loi, Malbeek και Schumann. Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε κτήρια της ΕΕ. Οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κλείνουν όλοι οι σταθμοί Μετρό στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες.

Action24.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: