Τρεις πρώην διοικητές της ΑΤΕ θα καταθέσουν για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Τους τελευταίους τρεις διοικητές της πρώην ΑΤΕ θα αρχίσει να καλεί, από την επόμενη εβδομάδα, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων, τα οποία έχουν χορηγηθεί σε κόμματα και ΜΜΕ, όπως αποφάσισαν σήμερα τα μέλη της.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, ανέφερε ότι τα κόμματα πήραν από την πρώην ΑΤΕ το μεγαλύτερο μέρος των δανείων τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί στην Εξεταστική και επικαλέστηκε ο κ. Φάμελος, η συνολική οφειλή των κομμάτων προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέρχεται περίπου στα 418 εκατ. ευρώ, με την ΑΤΕ να έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 358 εκατ. ευρώ.

Τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν το επόμενο διάστημα και την πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, να κληθούν για ακρόαση οι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι μέσων ενημέρωσης, που έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες.

Ειδικότερα, ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι από τη μέχρι τώρα διαδικασία προκύπτει η αναγκαιότητα να κληθούν και να εξεταστούν οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης των εταιρειών «Πήγασος», ΔΟΛ», «Τηλέτυπος», «ΑΝΤ1», SKY», «ALFA», «Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, πρότεινε να κληθεί και ο διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή».

Ο Δημήτρης Καμμένος, από τους ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι θα πρέπει να κληθούν και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης που είχαν την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση των εταιρειών και τη σύναψη δανείων.

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής πρότεινε, και έγινε δεκτό, να αποφασίσουν τα ίδια ποιον εκπρόσωπό τους θα στείλουν για να καταθέσει.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: