Τουρκικό ΥΠΕΞ για ναυάγιο στην Πύλο: Να βρει η διεθνής κοινότητα επειγόντως λύση

Ανακοίνωση για το ναυάγιο στην Πύλο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα για δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

«Λυπούμαστε για την απώλεια ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, ως αποτέλεσμα της βύθισης ενός αλιευτικού σκάφους στις 14 Ιουνίου στις ακτές της Ελλάδας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή η τραγωδία στη Μεσόγειο δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία. Δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν τέτοιες τραγωδίες χωρίς την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της παράνομης μετανάστευσης. Οποιαδήποτε άλλη λύση μόνο θα αυξήσει τα δεινά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο και τους θανάτους στη θάλασσα».

«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων και η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στις προκλήσεις αποτελεί συλλογικό μας καθήκον και ευθύνη. Αυτό το τραγικό περιστατικό κατέδειξε για άλλη μια φορά την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βρει επειγόντως λύσεις στο θέμα αυτό», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Καθώς πλησιάζει η 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, καλούμε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα για τη δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών, καθώς και να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών κινήσεων στην περιοχή μας».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: