Τουρκία: Βουλευτής του ΑΚΡ ζήτησε από τους συμπατριώτες του «να γλύφουν τα πόδια του Ερντογάν»

Το «τερμάτισε» κυβερνητικός βουλευτής στην Τουρκία ο οποίος αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι συμπατριώτες του θα πρέπει «να τον κουβαλάνε στην πλάτη και να του γλύφουν τα παπούτσια».

«Εμείς με το μικρό μυαλό μας πάμε να προδώσουμε τον ηγέτη μας. Εμείς τον αδελφό μας Ταγίπ , όχι να τον προδώσουμε, αλλά θα πρέπει να τον κουβαλάμε στην πλάτη μας. Θα πρέπει να του γλύφουμε τα πόδια» δήλωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης ο βουλευτής της επαρχίας Ορντού του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) Σενέλ Γεντίγιλντιζ, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.


Η δήλωση Γεντίγιλντιζ απασχόλησε το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, που τον επέκριναν και τον ειρωνεύτηκαν για «γλείψιμο» του Ερντογάν.

«Στην πολιτική μας ιστορία τέτοιο γλείψιμο δεν έχουμε ξαναδεί» έγραψε η εφημερίδα Sozcu, ενώ δημοσιογράφος του δικτύου Halk TV σχολίασε πως ο Γεντίγιλντιζ επιδιώκει με τις δηλώσεις αυτές την επανεκλογή του, «μια και η βουλευτική αποζημίωση είναι μεγάλη» όπως επεσήμανε. «Αν θέλει ας καθαρίσει τα παπούτσια του Ερντογάν, αλλά ας μη το κάνει με την βουλευτική του ιδιότητα» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.

Ο Σενέλ Γεντίγιλντιζ εκλέγεται βουλευτής της επαρχίας Ορντού, με το κυβερνών AKP, από το 2018.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: