Τουρκία: Από σπίτι του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη ξεκινά ο αστικός μετασχηματισμός

Από το οίκημα στο οποίο ζούσε ο Ερντογάν στη γειτονιά Σκούταρι (Üsküdar) της Κωνσταντινούπολης από το 1994 ως το 2009, όταν ήταν αρχικά δήμαρχος της Πόλης και στη συνέχεια πρωθυπουργός, φαίνεται πως ξεκίνησε ο μετασχηματισμός που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Τουρκία μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aksam, η οικοδομική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο σημείο ξεχωρίζει, ενώ με αυτή «ο Ερντογάν θέλει να δώσει το παράδειγμα» σε ολόκληρη τη γειτονιά και όχι μόνο, για τη δημιουργία ασφαλέστερων κτιρίων.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε πως το οίκημα κατεδαφίστηκε πριν από 1,5 χρόνο και τώρα ξαναχτίζεται, προκειμένου τα σπίτια στην Κωνσταντινούπολη να πληρούν τα πρότυπα της προστασίας από τον σεισμό. Στον χώρο θα ανεγερθεί ένα τριώροφο κτίριο που θα αποτελεί «παράδειγμα».

Στο ρεπορτάζ της Aksam σημειώνεται επίσης πως παλιά κτίρια που βρίσκονται στη γειτονιά και δεν τηρούν τους αντισεισμικούς κανονισμούς, έχουν εκκενωθεί, ενώ ο ίδιος ο Ερντογάν ανέφερε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της προηγούμενες μέρες πως «ελπίζει ο αστικός μετασχηματισμός να ξεκινήσει από εκεί».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: