Τον ευρωπαϊκό τίτλο του Auto Best κέρδισε το Dacia Spring

Τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Best Buy Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022  απένειμαν στο Dacia Spring οι δημοσιογράφοι του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AUTOBEST.

Η  κριτική επιτροπή που αποτελείται από 32 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες  επέλεξε το Spring ως το πιο συμφέρον αυτοκίνητο για αγορά ανάμεσα στον ανταγωνισμό και του έδωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια που ο θεσμός του AUTOBESΤ αναδεικνύει νικητή ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το λανσάρισμα του Spring έγινε στα τέλη Μαρτίου 2021 και μέχρι σήμερα ξεπέρασε τις 43.000 παραγγελίες. Σύμφωνα με την Dacia, το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στο πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone) και μάλιστα σε ασυναγώνιστη τιμή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες και με έναν αποδοτικό και αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα, που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 305 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP).

Ο CEO των Dacia και LADA, κ. Denis Le Vot, σχολίασε σχετικά:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που κερδίσαμε το βραβείο AUTOBEST 2022. Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει την προσήλωση της Dacia στο να προσφέρει πάντα στους πελάτες της όλα όσα έχουν πραγματικό νόημα για αυτούς. Απλό και προσιτό σε όλους, το Spring είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του θεσμού AUTOBEST που μας ωθεί να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό».

Το Dacia Spring εκτός από το βραβείο που κέρδισε ως το Ευρωπαϊκό Best Buy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, πέτυχε και εξαιρετικά αποτελέσματα στο ECOBEST Challenge 2021, που διοργανώθηκε από το AUTOBEST, τον περασμένο Νοέμβριο.

Διακρίθηκε για την αυτονομία σε μεικτό κύκλο, 221 χλμ. (με πιστοποιημένα 230 χλμ. κατά WLPT) , την  εναπομείνασα αυτονομία 31 χλμ., με το δείκτη στο ταμπλό να δείχνει 0% εναπομείνασα ενέργεια και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα της τάξης των 8,25 km/kWh. Θεωρείται ότι είναι η καλύτερη τιμή που μετρήθηκε ανάμεσα στα 15 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν.

Τον ευρωπαϊκό τίτλο του Auto Best κέρδισε το Dacia Spring gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: