Το Ρεσάλτο των Κυπρίων Λιμενικών στο «Odyssey Explorer» αποκάλυψε Αρχαία!!

Λεμεσός: Αρχαιότητες που χρονολογούνται από τον 18ο περίπου αιώνα φαίνεται ότι συγκαταλέγονται στο φορτίο του αμερικανικού πλοίου «Odyssey Explorer», το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι στο πλοίο μεταβαίνουν αύριο αρχαιολογικοί λειτουργοί για πληρέστερη έρευνα του φορτίου, το οποίο έχει κατασχεθεί.Απαντώντας σε ερωτήσεις του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε σχέση με πληροφορίες ότι ανευρέθηκαν αρχαιότητες σε πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «πράγματι υπήρχε μια πληροφορία εδώ και καιρό, η οποία δόθηκε στο Τμήμα Αρχαιοτήτων».

«Πληροφορίες  ότι τελευταία ειδοποιήθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών ότι έχει ένα πλοίο πράγματι κοντά στις ακτές της Κύπρου, ονόματι “Odyssey Explorer’, ένα αμερικάνικο πλοίο και υπήρχε μια υποψία ότι είχε αρχαιότητες», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη ερευνήθηκε το πλοίο, που βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού, «και πράγματι έχει αρχαιότητες του 18ου περίπου αιώνα».

Σε ερώτηση ποια θα  είναι τα επόμενα βήματα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στο πλοίο θα μεταβούν αύριο Πέμπτη αρχαιολογικοί λειτουργοί για να ερευνήσουν το φορτίο, να δουν ακριβώς τι υπάρχει.«Το φορτίο έχει ήδη κατασχεθεί και θα διερευνηθεί πλήρως»,  ενώ το πλήρωμα αποτελούμενο απο 13 ναυτικούς συνελήφθη και κρατείται ανέφερε

Σε ερώτηση αν έχει υπάρξει κάποια πληροφόρηση από πλευράς του πληρώματος για το πού έχουν βρει τις αρχαιότητες, ανέφερε ότι «αυτά ακόμα δεν τα ξέρουμε».

«Αύριο που θα πάνε οι αρχαιολογικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αστυνομία και το Τελωνείο, θα διερευνήσουν όλα αυτά τα πράγματα», είπε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το πλοίο, υπό σημαία των Μπαχαμών, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού από τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού διεξήγαγαν έρευνες και εντοπίστηκαν πάνω από 50 πλαστικά κιβώτια με αντικείμενα τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι αρχαία. -Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: