To παρασκήνιο του Eurogroup: Σοκολατάκια Μ&Μ’ς, αρνάκι με πατάτες και φρούτο το… μέλλον της Κύπρου

To παρασκήνιο του Eurogroup: Σοκολατάκια Μ&Μς, αρνάκι με πατάτες και φρούτο το... μέλλον της Κύπρου

Η στάση των Ευρωπαίων προς τον Νίκο Αναστασιάδη ήταν ιδιαίτερα σκληρή από την αρχή. Μέρκελ και Ολάντ εμφανίζονταν αποφασισμένοι να πετάξουν την από το . Το παρασκήνιο αποκάλυψε η εφημερίδα Wall Street Journal και αναδημοσιεύουν «Τα » και είναι αποκαλυπτικό του τι συνέβη στις Βρυξέλλες πριν οι Ευρωπαίοι «στραγγαλίσουν» την Κύπρο.

Κύπριος αξιωματούχος που μίλησε στη WSJ παραδέχτηκε πως η συμφωνία της 25ης Μαρτίου ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία στην πως η πρώτη συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη. Μπλοφάραμε και χάσαμε. Η όλη υπόθεση ήταν ένα φιάσκο». Η «πλήρωσε» την εβδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στα δύο .

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τη στάση της Λευκωσίας ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθώντας να τον ηρεμήσει πρόσφερε σοκολατάκια Μ&Μ’ς, κάτι που κάνει συχνά κατά τη διάρκεια των ολονύχτιων διαπραγματεύσεων, όπως ισχυρίζονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο μυστικός δείπνος ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι είχε κυρίως πιάτο αρνάκι με πατάτες και «επιδόρπιο» το μέλλον της Κύπρου.

Εκεί κορυφώθηκαν τα πάντα και κυρίως ο εκνευρισμός το βράδυ της Κυριακής. Στο δείπνο του Κύπριου προέδρου με τους διεθνείς δανειστές σερβιρίστηκε αρνάκι με πατάτες, αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Εκεί, έγινε η ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να βρεθεί λύση για την Κύπρο.

Και εκεί ο πρόεδρος της Κύπρου είχε έντονο διάλογο με τους συνδαιτυμόνες του και φέρεται να είπε:

«Αν επιμείνετε, θα γυρίσω στην Κύπρο, θα παραιτηθώ και θα πάμε σε πρόωρες εκλογές για να αποφασίσει ο κυπριακός λαός». Ηταν η αντίδρασή του στην επιμονή των δανειστών να «σπάσει» σε «καλή» και «κακή» η Τράπεζα Κύπρου και να συγχωνευτούν τα υγιή κομμάτια της Κύπρου και της Λαϊκής. Μόνο που ο πρόεδρος του Eurogroup του απάντησε κοφτά πως δεν δίνει δεκάρα για το πολιτικό μέλλον του κ. Αναστασιάδη παρά μόνο για το μέλλον του ευρώ!

Πηγή: iefimerida

To παρασκήνιο του Eurogroup: Σοκολατάκια Μ&Μς, αρνάκι με πατάτες και φρούτο το... μέλλον της Κύπρου

xespao

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: