Το OneSight EssilorLuxottica Foundation ενισχύει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα φροντίζοντας για την όρασή τους

Περισσότεροι από 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από προβλήματα οράσεως. Για τους πρόσφυγες, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να μαθαίνουν, να επικοινωνούν και να προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον. Πρόσφατα, στην κλινική μας στην Ελλάδα, βοηθήσαμε 355 πρόσφυγες παρέχοντάς τους σημαντικές εξετάσεις όρασης και χορηγώντας γυαλιά σε όσους τα είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Lightwithoutborders ,Medecins Sans Frontieres, Bairamoglou και GrandOptical, το OneSight EssilorLuxottica Foundation διοργάνωσε μια κλινική ελέγχου όρασης στην Ελλάδα από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023, στην οποία εξετάστηκαν 355 άτομα.

Υπολογίζεται ότι 200.000 πρόσφυγες, κυρίως από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, κατοικούν στην Ελλάδα, αριθμός που θεωρείται υψηλός για μια χώρα 10,5 εκατ. κατοίκων.

Για να εξαλειφθούν τα προβλήματα όρασής τους και να τους δοθεί η ευκαιρία να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στο νέο τους περιβάλλον, το Ίδρυμα παρείχε δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις και γυαλιά οράσεως σε αυτούς, καθώς και σε ντόπιους που ζουν σε μη προνομιούχες κοινότητες, και ιδιαίτερα σε όσους χρειάζονται φροντίδα σε θέματα οράσεως.

Ο εξοπλισμός για τον έλεγχο της όρασης, δηλαδή οι σκελετοί και οι φακοί, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί πως οι υπηρεσίες φροντίδας της όρασης και τα γυαλιά θα μπορέσουν να παραδοθούν στους δικαιούχους έγκαιρα. 15 εθελοντές της EssilorLuxottica από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η κλινική όρασης στην Αθήνα, όπου ζει μια μεγάλη ομάδα προσφύγων.

Ήμασταν μάρτυρες της αφοσίωσης των εθελοντών μας για να διασφαλίσουμε ότι οι εξετάσεις όρασης διεξήχθησαν αποτελεσματικά και με ακρίβεια και έχοντας, επίσης στόχο την ανταλλαγή εμπειριών με τους ντόπιους συναδέλφους, ώστε να βοηθήσουν στη βελτίωση των δυνατοτήτων τους.

Πάνω από 400 γυαλιά οράσεως παραδόθηκαν σε πρόσφυγες και ευάλωτους πληθυσμούς, αφού έλαβαν, δωρεάν οφθαλμολογικές υπηρεσίες.

Η κλινική όρασης στην Ελλάδα σηματοδοτεί την έναρξη μιας πιο μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος OneSight EssilorLuxottica, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Lightwithoutborders, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Bairamoglou και των GrandOptical, καθώς αρκετές κλινικές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο χάρη στη δωρεά γυαλιών από το Ίδρυμα.

Το Ίδρυμα είναι αφοσιωμένο στο να συμβάλει στην εξάλειψη των προβλημάτων όρασης σε μια γενιά, δημιουργώντας βιώσιμη πρόσβαση μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης στη φιλανθρωπία, στις συνεργασίες και στην ευαισθητοποίηση.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής και να ενημερώνεστε για τα επερχόμενα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος OneSight EssilorLuxottica.

Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: