Το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο επιβίωσε με βάρος μόλις 200 γραμάρια και το πόδι του είχε το μέγεθος από ένα δάχτυλο

Ζυγίζοντας ένα μόλις 230 γραμμάρια, αυτό το μωρό ήταν ελαφρώς βαρύτερο από μια μεγάλη μπανάνα. Μπορεί να φαίνεται μια χαρά σήμερα, αλλά τα πράγματα ήταν στην αρχή πολύ τρομακτικά για αυτή τη μικρή μαχήτρια.

Η Emilia Grabarczyk θεωρείται πλέον το μικρότερο επιζών πρόωρο μωρό στον κόσμο. Ο πατέρας της, ο 34χρονος Lukas, και η μητέρα της, η 30χρονη Sabine, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή για να σώσουν τη ζωή του μωρού τους. Η Sabine γέννησε την Emilia στο Maria Hospital στο Witten της Γερμανίας πριν από ένα χρόνο. Η ιστορία επιβίωσής της θεωρήθηκε από τους γιατρούς της ως «ιατρικό θαύμα».

Κατά τη γέννησή της, τα πόδια της ήταν κυριολεκτικά στο μέγεθος ενός νυχιού, και τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι ήταν το ελαφρύτερο μωρό στον κόσμο. Οι πιθανότητες επιβίωσης της ήταν πολύ αβέβαιες και οι γιατροί γνώριζαν ότι μια τέτοια γέννηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές. Προβλήματα όπως η υπερκινητικότητα και οι μαθησιακές δυσκολίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν αργότερα, αν και ευτυχώς δεν υπήρχαν σημάδια αναπηρίας εκείνη την περίοδο.

Αρχικά, η Emilia έπρεπε να τροφοδοτείται μέσω ενός μικροσκοπικού σωλήνα, ενώ ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ζαχαρόνερο χρησιμοποιούνταν για να διευκολύνει τη δυσφορία και τον πόνο της. Είχε, επίσης, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση όταν ήταν μόλις 340 γραμμάρια. Στο τέλος, οι γιατροί την αποκάλεσαν «μικρή μαχήτρια» για να περιγράψουν την τεράστια θέλησή της για ζωή.

Ο μαιευτήρας Δρ. Sven Schiermeier, δήλωσε ότι η Emilia θα είχε πεθάνει μέσα στη μήτρα αν και οι δύο γονείς δεν συμφωνούσαν με την καισαρική τομή. Το έμβρυο είχε υποσιτιστεί επειδή ο πλακούντας δεν του παρείχε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα περισσότερα μωρά στις 26 εβδομάδες θα ζύγιζαν 3 φορές περισσότερο απ’ όσο ζύγιζε η Emilia σε αυτό το στάδιο.

Παρ’ όλα αυτά, αν και οι πιθανότητες ήταν ήδη χαμηλές, οι γονείς της αναμφίβολα θα έκαναν τα πάντα για να δώσουν στο μωρό τους μια ευκαιρία στη ζωή.

«Υπήρχαν πολλές δύσκολες μέρες και πολλά δάκρυα, αλλά η μικρή έδειχνε ότι ήθελε να τα καταφέρει», δήλωσε η Sabine.

Από τα τέλη του περασμένου έτους, η φυσική κατάσταση της Emilia είχε βελτιωθεί αλματωδώς. Έφτασε να ζυγίζει σχεδόν 3 κιλά!

Σύμφωνα με τον Δρ. Bahman Gharavi, η γέννησή της ήταν πραγματικά ένα φαινόμενο, και ήταν δυνατή μόνο χάρη στη συνεργασία μεταξύ παιδιάτρων, γυναικολόγων και χειρουργών.

Το προηγούμενο ρεκόρ για το μικρότερο μωρό ήταν της Rumaisa Rahman, η οποία γεννήθηκε στο Loyola Medical Center στο Σικάγο. Το 2004, η Rahman γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες, και ζύγιζε μόλις 250 γραμμάρια.

Η πολυτιμότητα της ζωής είναι κάτι που όλα τα έμβια όντα ενστικτωδώς γνωρίζουν. Και όλοι οι νέοι γονείς ξέρουν επίσης ότι θα έκαναν τα πάντα για να καταφέρουν να πάρουν στην αγκαλιά τους το παιδάκι τους.

Σήμερα, το γενναίο αυτό κορίτσι είναι 3 κιλά. Ελπίζουμε να είναι τόσο γερή και δυνατή σε όλη της τη ζωή!

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: