Το κόλπο για να μη μαυρίζει το μήλο

Το αγαπάμε οι περισσότεροι, όμως το μήλο έχει την κακιά συνήθεια να μαυρίζει γρήγορα μετά το κόψιμό του.

Και είναι γεγονός ότι αυτή η αντιαισθητική όψη που αποκτά με την έκθεση στον δεν σε κάνει ακριβώς να λαχταράς να το φας.

Λύση υπάρχει, ή μάλλον υπάρχουν αρκετές, η καλύτερη πάντως είναι η… επανασυναρμολόγηση.

Για να συμβεί το μαγικό, πρέπει να κόψουμε το μήλο σε ομοιόμορφες σε σχήμα και μέγεθος φέτες.

Τις οποίες συναρμολογούμε κατόπιν στο αρχικό σχήμα και κρατάμε ενωμένες στη θέση τους είτε με 1-2 λαστιχάκια, είτε το τυλίγουμε με μια .

Όταν θελήσουμε να το φάμε, κάποιες ώρες αργότερα δηλαδή, δεν θα έχει καθόλου μαύρες κηλίδες.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ολοκληρωμένη προστασία από την οξείδωση δηλαδή, μπορούμε να στύψουμε πάνω στη φλούδα του μερικές σταγόνες φρέσκο και να το τυλίξουμε στη μεμβράνη.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: