Το Kia EV9 εξασφάλισε μια από τις 7 θέσεις στη τελική λίστα του COTY για «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024»

Το Kia EV9 προκρίθηκε ανάμεσα στα 28 νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος για τον τελικό γύρο του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» (COTY) στην Ευρώπη.

Η μεγάλη αυτονομία του Kia EV9, η κατάργηση χρήσης δέρματος και οι εναλλακτικές λύσεις  βιολογικών και ανακυκλωμένων πλαστικών αποδεικνύουν τη δέσμευση της μάρκας στη βιωσιμότητα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου, μέλη του COTY.

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV συμπεριλήφθηκε προσωρινά ανάμεσα στα 28 νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος και έχει πλέον επιλεγεί από τους 59 κριτές του COTY από 22 χώρες στη λίστα των επτά επικρατέστερων. Ο  νικητής του COTY θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως το πολυβραβευμένο ηλεκτρικό crossover Kia EV6, το πλήρως ηλεκτρικό Kia EV9 βασίζεται στην αποκλειστική πλατφόρμα E-GMP. Ένα από τα πρώτα επταθέσια ηλεκτρικά οχήματα της αγοράς, το EV9 προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό με άνεση που μοιάζει με σαλόνι. Όσον αφορά την αυτονομία, το EV9 είναι ο τέλειος σύντροφος για οικογενειακά ταξίδια, καθώς μπορεί να καλύψει έως και 563 χιλιόμετρα με μία φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στην τεχνολογία 800V, η μπαταρία των 99,8 kWh κερδίζει 249km αυτονομίας με  15 λεπτά  φόρτισης που αποτελεί εξαιρετική απόδοση για την κατηγορία της.

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Σήμερα είμαστε περήφανοι που μπήκαμε, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στη τελική λίστα του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ευρώπη με το Kia EV9. Το Kia EV9 ακολουθεί τα βήματα του βραβευμένου EV6, του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022, αποδεικνύοντας τη φιλοδοξία μας να καθιερωθούμε ως ηγετική μάρκα EV στην Ευρωπαϊκή αγορά».

Η Kia έχει προκριθεί 3 φορές στη σειρά (6 συνολικά), με το Kia Niro το 2023 και μια νίκη για το Kia EV6 το 2022

Το Kia EV9 εξασφάλισε μια από τις 7 θέσεις στη τελική λίστα του COTY για «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: